ΤΟΠΙΚΑ

Λύση για τους οικογενειακούς τάφους;

λύση-για-τους-οικογενειακούς-τάφους-851206

Ανοίγει ο δρόμος για την τροποποίηση της συστατικής πράξης λειτουργίας του διαδημοτικού κοιμητηρίου στον Κούκο που θα βάλει τέλος στη «διαμάχη» που ταλαιπώρησε Βόλο και Νέα Ιωνία, όσον αφορά στο καθεστώς των οικογενειακών ταφών.
Ειδικότερα το δημοτικό συμβούλιο Βόλου θα κληθεί αύριο Τετάρτη στη συνεδρίασή του να εγκρίνει την τροποποίηση της παραγράφου 5 της Ιδρυτικής Πράξης Σύστασης του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου «Περί οικογενειακών τάφων στο κεντρικό Κοιμητήριο Δήμου Βόλου (Ταξιαρχών)».
Ουσιαστικά με την τροποποίηση δίνεται πλέον στους δικαιούχους οικογενειακών τάφων στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών η δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της παραχώρησης οικογενειακού τάφου στον «Κούκο» ή της απλής ταφής εκεί και μετά την ανακομιδή των οστών, την τοποθέτησή τους στον οικογενειακό τους τάφο στο παλιό κοιμητήριο των Ταξιαρχών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει εξάλλου για την αποδοχή δωρεάς της Χαλυβουργίας Ελλάδος στο Δήμο Βόλου για την ΑΡΓΩ ύψους 50.000 ευρώ και την απόδοση του ποσού στη Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση Βόλου (ΔΗΤΕΒ) ενώ επίσης θα συζητηθεί το θέμα της παραχώρησης συγκεκριμένης έκτασης του Δήμου στη οδό Κουντουριώτου προκειμένου να μετεγκατασταθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Το ΓΠΣ
Η εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί στη διαδικασία ανάθεσης της μελέτης για την Αναθεώρηση του ΓΠΣ θα απασχολήσει το δημοτικό σύμβουλο Βόλου όπου θα συζητηθεί η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του Δήμου περί των προσφυγών που έχουν γίνει.
Η νομική σύμβουλος του Δήμου στη γνωμοδότησή της υπογραμμίζει ότι η αρμόδια επιτροπή έπρεπε να έχει λάβει υπόψιν της τη νομοθεσία, η οποία επισημαίνει ότι οι μελετητές δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνιζόμενα σχήματα, όπου δεν μετέχει η εταιρία που έχουν δεσμεύσει το πτυχίο τους, επίσης συμπληρώνει ότι θα πρέπει να γίνει εν μέρει δεκτή η υποβληθείσα και η υπό κρίση ένσταση και η επιτροπή διαγωνισμού να μην προσμετρήσει στην βαθμολόγηση της τεχνικής προσφοράς την συμμετοχή των προσώπων και να προβεί σε αναμόρφωση του πρακτικού αξιολόγησης και βαθμολόγησης.
Η δημοτική αρχή προτίθεται να καταθέσει πρόταση στους συνεργαζόμενους δήμους για χρηματοδότηση του έργου της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, προκειμένου τελικά το έργο να συνεχιστεί, χωρίς άλλα προβλήματα, αφού τίθεται πλέον άμεσα θέμα απώλειας των πιστώσεων από το Γ΄ ΚΠΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου