ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι – χέρι οι ΕΒΕ της Μαγνησίας

χέρι-χέρι-οι-εβε-της-μαγνησίας-851206

«Εμείς δηλώνουμε έτοιμοι για την ενοποίηση των δύο Ομοσπονδιών. Τα 24 σωματεία μας έχουν ψηφίσει υπέρ, όπως η Ομοσπονδία μας. Περιμένουμε την απάντηση της άλλης Ομοσπονδίας για να ξεκινήσει η ενοποίηση.» Αυτό δήλωσε κατά την χθεσινή της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μεταξουργείου ο πρόεδρος κ. Ευστάθιος Πλαστάρας. Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι εξελίξεις κρίνονται θετικές, ενώ ανέφερε ότι στόχος είναι η ισχυροποίηση της φωνής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή, ενάντια στα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τα οποία οδηγούν σε αφανισμό των ΜΜΕ.
Στο πλαίσιο της συνέλευσης ιεραρχήθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, με κορωνίδα το Ασφαλιστικό για το οποίο κρίθηκε αναγκαίος ένας διάλογος μεταξύ Κυβέρνησης, Κομμάτων και της ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να αναβαθμιστούν ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες ασφάλισης αλλά και να καταστεί βιώσιμος ο Οργανισμός Κοινωνικής Ασφάλειας.
Συζήτηση έγινε και για το φορολογικό πρόβλημα, για το οποίο οι επαγγελματοβιοτέχνες ζήτησαν την ύπαρξη σταθερού ενιαίου φορολογικού συστήματος με χρονικό ορίζοντα 10ετίας και να καταργηθούν οι εξωλογιστικοί προσδιορισμοί και οι εκβιαστικοί έλεγχοι.
Ορόσημο χαρακτήρισαν εξάλλου το Εμπορευματικό Κέντρο Βελεστίνου τόσο για την ανακούφιση του προβλήματος της ανεργίας, όσο και για την αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά και για την ίδια την κινητικότητα της αγοράς. Όπως τόνισαν οι ΕΒΕ πρέπει άμεσα να ασκηθούν πιέσεις προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων για την άμεση υλοποίηση του μείζονος σημασίας έργου για την περιοχή. Όπως τονίστηκε, «κοινός στόχος όλων πρέπει να είναι η πίεση προς τη Κυβέρνηση για άμεση υλοποίηση του Εμπορευματικοιύ Κέντρου, αφού πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Στην ίδια συνέλευση έγινε λόγος και για τους πλημμυροπαθείς ΕΒΕ, οι οποίοι μολονότι αποζημιώθηκαν για μέρος της καταστροφής που υπέστησαν ζητούν πλήρη κάλυψη των ζημιών, προκειμένου να μπορέσουν να «ορθοποδήσουν».
Τέλος, σημαντική ήταν η πρωτοβουλία της Ομοσπονδία για την κατάθεση πρότασης προκειμένου να δημιουργηθεί πολεοδομικός σχεδιασμός των επιχειρήσεων, που και βιώσιμο χαρακτήρα να έχει και προοπτική για το μέλλον.
Όπως αναφέρθηκε μέχρι να υπάρξει ορολογική διαχείριση του πολεοδομικού σχεδιασμού, πρέπει να υπάρξει ανεκτικότητα των αρχών, ώστε να μην πλήττονται οι επιχειρήσεις.
Σημειώνεται ότι στα μέλη που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση των Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο με το οποίο ζητούνταν η ιεράρχηση των προβλημάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου