ΤΟΠΙΚΑ

Στα «πράσα» με 7.000 δόσεις ηρωίνης 37χρονη Βολιώτισσα

στα-πράσα-με-7-000-δόσεις-ηρωίνης-37χρονη-β-845313

Νέα επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου στον πόλεμο κατά της διακίνησης ναρκωτικών

Δεύτερη μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εξιχνίασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Αστυνομικοί συνέλαβαν προχθές 37χρονη Βολιώτισσα με ηρωίνη βάρους 768,13 γραμμαρίων, η οποία ισοδυναμεί με 7.000 δόσεις «λευκού θανάτου». Η νέα επιτυχία σημειώθηκε 24 ώρες μετά τη σύλληψη των ναρκεμπόρων κοκαΐνης την περασμένη Τετάρτη στον Βόλο.

Ολα ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες ότι η 37χρονη είχε στην κατοχή της ναρκωτικά και ετοιμαζόταν να τα διακινήσει. Αστυνομικοί παρακολούθησαν τη γυναίκα και την τσάκωσαν την ώρα που ετοιμαζόταν να πουλήσει ηρωίνη βάρους 0,9 γραμμαρίων σε 42χρονη Βολιώτισσα.

Οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες όπως και στη 42χρονη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι της διακινήτριας όπου βρήκαν στο δωμάτιό της και κατέσχεσαν συνολικά 767,14 γραμμάρια ηρωίνης.

Η δράστιδα είχε σκοπό να γεμίσει τις πιάτσες χρηστών ναρκωτικών ουσιών με «λευκό θάνατο» και να βγάλει παράνομο κέρδος άνω των 30.000 ευρώ.

Στην επιχείρηση κατασχέθηκαν ακόμη το ποσό των 50 ευρώ, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο γυναίκες κρατήθηκαν και χθες συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην 37χρονη και ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών στη 42χρονη.

Η 37χρονη παραπέμφθηκε στον ανακριτή Βόλου και στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για τις πράξεις της την Τρίτη, ενώ η 42χρονη οδηγήθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Απολογούμενη η κατηγορούμενη είπε ότι η ίδια δεν γνώριζε τίποτα για την ηρωίνη και ότι ήθελε να προμηθευτεί μικρή ποσότητα για προσωπική χρήση.

«Τελείωσα την εργασία μου και κανόνισα να περάσω από το σπίτι της, όμως τελικά μας πρόλαβαν», είπε.

Η 42χρονη ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, όμως δεν είχε έγγραφα για να το αποδείξει. Το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει το Αυτόφωρο για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου προκειμένου να προσκομιστούν τα αποδεικτικά έγγραφα για την τοξικομανία. Τέλος ήρε την κράτηση της κατηγορούμενης.

Επισημαίνεται ότι την περασμένη Τετάρτη σε επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στον Βόλο αστυνομικοί κατάσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους 515 γραμμαρίων και συνέλαβαν δύο εμπόρους ναρκωτικών, έναν αλλοδαπό υπήκοο Πακιστάν ηλικίας 41 ετών και έναν Βολιώτη ηλικίας 49 ετών, οι οποίοι κρατούνται και θα απολογηθούν για τις πράξεις τους μεθαύριο Δευτέρα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου