ΤΟΠΙΚΑ

Εδωσαν σε αγόρια της Στ’ Δημοτικού του Βόλου ροζ μάσκες!

εδωσαν-σε-αγόρια-της-στ-δημοτικού-το-846085

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε μαθητές σχολείου του πολεοδομικού συγκροτήματος, όταν τους μοιράστηκαν οι πρώτες υφασμάτινες μάσκες

Δυσάρεστη έκπληξη με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς περίμενε τους μαθητές Δημοτικού Σχολείου στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας. Κατά την παραλαβή των πρώτων και μοναδικών προς το παρόν υφασμάτινων μασκών από τα σχολεία, προκειμένου να διανεμηθούν στους μαθητές, τα χρώματα δεν πέτυχαν…

Ολόκληρη τάξη και συγκεκριμένα η στ’ Δημοτικού Σχολείου παρέλαβε μάσκες χρώματος ροζ. Για τα κορίτσια της τάξης το χρώμα ήταν μια χαρά, τα αγόρια όμως ούτε που σκέφτηκαν να τις χρησιμοποιήσουν. Αρνήθηκαν να τις βάλουν, τις άφησαν στο σακουλάκι και εξακολουθούν να πηγαίνουν σχολείο κάνοντας χρήση είτε της δικής τους υφασμάτινης μάσκας, είτε της αντίστοιχης μιας χρήσης.

Η παραλαβή των μασκών από κάθε σχολείο έγινε με κούτες σε κάθε μία από τις οποίες υπάρχει και διαφορετικό χρώμα. Ομως αντί να τις μοιράσουν, δόθηκε ενιαίο χρώμα σε κάθε τάξη με τη στ’ να είναι η πιο… αδικημένη για τα αγόρια στα οποία έλαχε ροζ χρώμα.

Στο μεταξύ από την έναρξη του σχολικού έτους, οπότε και προέκυψε το πρόβλημα με τις μάσκες «αερόστατα», έως και χθες δεν είχαν διανεμηθεί οι επιπλέον δύο μάσκες κανονικού μεγέθους που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή και κάθε εκπαιδευτικό. Οι ανάγκες καλύπτονται με μάσκες μιας χρήσης που αγοράζουν τα σχολεία μέσω σχολικών επιτροπών ή με αυτές που φέρνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα σπίτια τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου