ΤΟΠΙΚΑ

Τον αποκάλασε “κανακάρη” του διεθνούς κατεστημένου

τον-αποκάλασε-κανακάρη-του-διεθνού-851206

Δριμύτατη επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της οικονομίας. Ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «πολιτικό κανακάρη του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου».
Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται ο κ. Παπανδρέου σε συκοφάντη και ότι εκείνο που ενοχλεί τον κ. Παπανδρέου είναι ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με επιτυχία τα συσσωρευμένα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ.
«Ενοχλεί τον κ. Παπανδρέου ότι όλες οι πολιτικές εκτιμήσεις του κ. Παπανδρέου για την πορεία της οικονομίας έπεσαν έξω. Ότι η πορεία της οικονομίας είναι θετική. Ότι αντιμετωπίζονται τα ελλείμματα και τα χρέη.
» Ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι ισχυρή και η ανεργία μειώνεται. Ότι μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές και ενισχύονται οι οικονομικά ασθενέστεροι. Ό,τι είναι θετικό ενοχλεί τον κ. Παπανδρέου.»
Ο κ. Αλογοσκούφης κατέληξε λέγοντας ότι η απουσία πολιτικών θέσεων και το προσωπικό άγχος επανόδου στην εξουσία οδηγούν τον κ. Παπανδρέου σε μια φοβική, μηδενιστική και πολιτικά κακοήθη αντιπολίτευση.
«Ο ελληνικός λαός έχει γνώση και κρίση και θα καταδικάσει και πάλι το ΠΑΣΟΚ» κατέληξε.
Δηλώσεις Ρουσόπουλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος επέκρινε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του περί «σπείρας», ενώ ερωτηθείς για τη δήλωση Αλογοσκούφη, είπε ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση περί αναλόγου ύφους δηλώσεων από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν είναι στο ίδιο επίπεδο οι εκατέρωθεν δηλώσεις.
«Ο κ. Παπανδρέου ομιλεί περί σπείρας και άλλων τινών, χρησιμοποιεί μια σειρά από εκφράσεις που προσβάλλουν τον πολιτικό διάλογο και τοποθετούν την αντιπαράθεση σε άλλο επίπεδο από τον πολιτικό πολιτισμό που έχει οριοθετήσει ο πρωθυπουργός.
» Το ό,τι ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να επιτίθεται με τέτοιου είδους ακραίες εκφράσεις, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν κάποια στελέχη που θα του ανταπαντήσουν. Έχει, πάντως, ιδιαίτερη αξία το γεγονός πως όταν υβρίζει ο Γ. Παπανδρέου δεν αναρωτιέται κανείς για το γεγονός. Όταν του απαντά με αυστηρό τρόπο κάποιο στέλεχος της ΝΔ αμέσως εγείρεται θέμα πολιτικής ηθικής και τάξης» κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου