ΤΟΠΙΚΑ

Φτερά έκαναν πολύτιμες εικόνες από παρεκκλήσι στο Τρίκερι

φτερά-έκαναν-πολύτιμες-εικόνες-από-πα-847026

Το παρεκκλήσι των Αγίων Αποστόλων έχασε τον θησαυρό του

Μεγάλη αναστάτωση υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στην Ενορία των Τρικέρων και στον οικισμό Κόττες. Αγνωστος ή άγνωστοι δράστες έκλεψαν τις τρεις ανεκτίμητης αξίας εικόνες του παρεκκλησίου των Αγίων Αποστόλων. Το γεγονός διαπιστώθηκε το Σάββατο και ήχησε άμεσα συναγερμό στην τοπική κοινωνία και την ενορία.

Οι Αγιοι Απόστολοι είναι ένα πολύ παλιό παρεκκλήσι της περιοχής. Η κατασκευή του εκτιμάται ότι έγινε τον 18ο αιώνα. Στο εσωτερικό του είχε τρεις πολύτιμες εικόνες που απεικόνιζαν τον Μέγα Αρχιερέα, την Παναγία Βρεφοκρατούσα και τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής φρόντιζαν το μικρό εκκλησάκι, το οποίο λειτουργεί μία φορά κάθε χρόνο-όπως και τα υπόλοιπα δεκαέξι της Ενορίας- όταν πανηγυρίζει στις 28 και 29 Ιουλίου.

Εντούτοις, κανένας δεν πήρε μυρωδιά την κλοπή ούτε αντελήφθη ύποπτη κίνηση.

Η κλοπή διαπιστώθηκε το Σάββατο, όταν μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου το επισκέφτηκε και άμεσα ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου.

Το γεγονός θορύβησε τους κατοίκους της περιοχής που φρόντιζαν το εκκλησάκι και αναστάτωσε ολόκληρη την Ενορία.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου μετέβησαν την επομένη και έλεγξαν τον χώρο, ενώ έλαβαν αποτυπώματα προκειμένου να οδηγηθούν στον δράστη ή τους δράστες.

Ο ιερέας π. Κωνσταντίνος ενημέρωσε ότι επί των ημερών του -δηλαδή εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια- δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο.

Υπήρχαν κλοπές, ανέφερε χαρακτηριστικά, όμως αυτές αφορούσαν στα χρήματα των παγκαριών.

Για την κλοπή ρωτήθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος. Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Μητρόπολη Δημητριάδος η διαφύλαξη των θησαυρών της περιοχής, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα, όπως η κλοπή εικόνων αξίας από το Τρίκερι.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά: «Ενώ έχει γίνει αυστηροτάτη σύσταση επανειλημμένα από τη Μητρόπολη να μην αφήνονται εικόνες αξίας σε παρεκκλήσια, αλλά να συγκεντρώνονται στους ενοριακούς ναούς και να είναι υπό φύλαξη, δυστυχώς πολλές φορές δεν εισακούεται η Μητρόπολη σε αυτό το θέμα και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου