ΛΑΡΙΣΑ

Εφυγε από τη ζωή ο Κώστας Λιούπης γνωστός μαιευτήρας – γυναικολόγος

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-κώστας-λιούπης-γνωστ-847916

Απέραντη θλίψη στην επιστημονική κοινότητα για τον εξαίρετο επιστήμονα

Εφυγε πρόωρα από τη ζωή προχθές το βράδυ ο πολύ γνωστός χειρουργός μαιευτήρας – γυναικολόγος Κωνσταντίνος Λιούπης, ο οποίος διατηρούσε το ιατρείο του στα Φάρσαλα, όμως ήταν πολύ γνωστός στη Θεσσαλία και είχε επισκέψεις από όλους τους θεσσαλικούς νομούς.

Ο απροσδόκητος χαμός του συγκλόνισε χθες την επιστημονική κοινότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς ήταν ένας εξαίρετος χειρουργός μαιευτήρας – γυναικολόγος και γι’ αυτό διακρινόταν ανάμεσα σε πολλούς συναδέλφους του για τις εξειδικευμένες γνώσεις του, αλλά και το ήθος του ως επαγγελματίας γιατρός και άνθρωπος.

Παράλληλα προκάλεσε απέραντη θλίψη στις γυναίκες που παρακολουθούσε και τις ασθενείς, καθώς ο γνωστός γιατρός πέραν του ιατρείου του στα Φάρσαλα συνεργαζόταν με πολλές ιδιωτικές κλινικές στη Λάρισα και το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Ο Κωνσταντίνος Λιούπης απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών προχθές το βράδυ ενώ νοσηλευόταν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την υγεία του. Επρεπε να υποβληθεί σε εξετάσεις για να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή, όμως η καρδιά του τον πρόδωσε και δεν άντεξε.

Η ανάρτηση της οικογένειάς του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση συγγενών, φίλων και συναδέλφων του 55χρονου προκάλεσε σοκ.

Ασθενείς του δήλωναν πως επρόκειτο για πολύ σημαντική απώλεια, έναν υπέροχο άνθρωπο που πήγε στη γειτονιά των αγγέλων. Διατύπωναν την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Ο Βασίλης Χαλαστάρας πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ, που είναι συγγενής του, με ανάρτηση εξέφραζε πόνο και θλίψη. «Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον άνθρωπο, τον γιατρό, τον εξαιρετικό οικογενειάρχη, τον αγαπημένο μας Κώστα. Καλό ταξίδι ξάδερφε …», ανέφερε.

Ο Κωνσταντίνος Λιούπης καταγόταν από τα Φάρσαλα. Ως χειρουργός μαιευτήρας – γυναικολόγος είχε πάρει την ειδίκευσή του στο Αχιλλοπούλειο. Με τον Βόλο και τη Μαγνησία είχε ιδιαίτερους δεσμούς καθώς ήταν παντρεμένος με τη μαία Βάσω Κουτσιαρή, η οποία κατάγεται από το Στεφανοβίκειο.

Είχε πολύ ισχυρό επιστημονικό κύρος λόγω της έντονης δραστηριοποίησής του και για αυτό δεν χρειάστηκε να εγκαταλείψει τον τόπο καταγωγής του. Ανοιξε το ιατρείο του στα Φάρσαλα όπου τον επισκέπτονταν ασθενείς από ολόκληρη τη Θεσσαλία και παράλληλα συνεργαζόταν με κλινικές.

Από τον γάμο του απέκτησε δύο γιους, τους οποίους λάτρευε. Μάλιστα, φέτος είχε πάρει μεγάλη χαρά γιατί είχε δει και τον δεύτερο γιο του να περνάει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να ετοιμάζεται για τη φοιτητική ζωή.

Τα προβλήματα με την υγεία του άρχισαν τους τελευταίους πέντε μήνες.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 17:00 από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Καστρακίου Φαρσάλων δίχως κανείς να μπορεί να πιστέψει στον απρόσμενο χαμό.

Συγγενείς, φίλοι, αλλά και πολλοί επιστήμονες και ασθενείς του 55χρονοου δεν είχαν λόγια για να εκφράσουν τη λύπη τους στην οικογένειά του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου