ΤΟΠΙΚΑ

Υποθαλάσσιος αγωγός για την υδροδότηση του Τρικερίου

υποθαλάσσιος-αγωγός-για-την-υδροδότη-847940

Προωθείται από τη δημοτική αρχή για να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία, που αποτελεί η μεταφορά νερού με πλωτή υδροφόρα – Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της μελέτης

Πυρετωδώς εργάζονται οι τεχνικές υπηρεσίες για την επικαιροποίηση μελέτης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου που αφορά στην κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού για την υδροδότηση του Τρικερίου.

Το πράσινο φως για την εκπόνηση της μελέτης η οποία χρηματοδοτήθηκε με ποσό 50.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ανάψει σε συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου, στο πλαίσιο της επίλυσης του προβλήματος που συνιστά η υδροδότηση του νησιού που σήμερα εξυπηρετείται από πλωτή υδροφόρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μιχάλη Μιτζικό έως τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να έχει δοθεί η μελέτη για την πρώτη φάση του έργου που αφορά στην «Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης από Αλογόπορο προς νήσο Παλαιό Τρίκερι», η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα και την εξαιρετική σπουδαιότητα του έργου αυτού αλλά και ικανοποιώντας ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των μόνιμων κατοίκων του νησιού «Παλαιό Τρίκερι», που ταλαιπωρεί, τα τελευταία χρόνια, τους ίδιους αλλά και τους επισκέπτες τους, κατά τη θερινή περίοδο.

Το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει έργο πνοής για το μικρό νησί, το οποίο έχει έκταση 2,5 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 86 μόνιμων κατοίκων, ενώ το καλοκαίρι παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και εκατοντάδες επισκέπτες και του οποίου, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η υδροδότηση γίνεται μόνο μέσω μεταφοράς νερού με υδροφόρα.

Εως τέλος του έτους σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη και για το υπόλοιπο τμήμα, το θαλάσσιο, από Αλογόπορο μέχρι το νησί Τρίκερι.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα αναζητηθεί χρηματοδοτική στέγη για την υλοποίηση του έργου που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών όχι μόνο θα βελτιώσει, εξαιρετικά, την ποιότητα ζωής των μονίμων κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών του αλλά και θα ανακουφίσει τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, από την οικονομική αιμορραγία των ταμείων του. «Η συντήρηση της υδροφόρας και η ρυμούλκησή της κάθε χρόνο τρώει τις οικονομικές σάρκες του Δήμου. Το ετήσιο κόστος είναι τουλάχιστον 100.000 ευρώ, χρήματα που θα μπορέσουν να διατεθούν για άλλες δράσεις υπέρ των δημοτών», αναφέρει ο κ. Μιτζικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου