ΤΟΠΙΚΑ

Ουρές… ανέργων σε καιρό κορονοϊού στον ΟΑΕΔ Βόλου

ουρές-ανέργων-σε-καιρό-κορονοϊού-στο-848052

Παρά το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των διαδικασιών μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά, η προσέλευση παραμένει αυξημένη

Μπορεί ο ΟΑΕΔ να είναι από τις πρώτες υπηρεσίες που καθιέρωσαν την ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών μόλις ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, πολλοί άνεργοι όμως εξακολουθούν να προσέρχονται καθημερινά για να εξυπηρετηθούν στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στην οδό Υδρας 2 και Τομπάζη, στο Πεδίον του Αρεως. Με δεδομένο ωστόσο ότι η εξυπηρέτηση γίνεται κατόπιν ραντεβού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων στον προαύλειο χώρο του κτιρίου καθημερινά σχηματίζονται ουρές.

Ο κόσμος προσέρχεται στην υπηρεσία ακόμη και για ερωτήσεις και διευκρινίσεις, τις οποίες κάλλιστα θα μπορούσε να υποβάλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail) ή και τηλεφωνικά.

Λόγω κορονοϊού η είσοδος του κοινού στο εσωτερικό του ΟΑΕΔ γίνεται με σειρά προτεραιότητας, για αυτό και όποιος αποφασίζει να επισκεφτεί αυτοπροσώπως τις τοπικές υπηρεσίες πρέπει να είναι «οπλισμένος» με υπομονή.

Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το εποχικό επίδομα και αρκετοί είναι εκείνοι που σπεύδουν για να ζητήσουν περαιτέρω ενημέρωση.

Χθες το πρωί αρκετά άτομα περίμεναν να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες διά ζώσης και όχι κάνοντας εφαρμογή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία, δεν επιτρέπεται η μαζική παραμονή του κόσμου στο εσωτερικό του κτιρίου. Η υπάλληλος security μαζί με υπάλληλο του ΟΑΕΔ προσπαθούσαν να επιβάλουν την τάξη, να τηρούνται οι αποστάσεις και να εξυπηρετηθούν όλοι. Η σειρά προτεραιότητας ευτυχώς τηρήθηκε με θρησκευτική ευλάβεια από όλους.

Η αίτηση για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ μπορεί να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο ή μέσω ΚΕΠ. Η προθεσμία για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι έχει οριστεί η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στις 14:00. Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, εδώ. Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ. Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

«Υπάρχει ανησυχία κυρίως από τους ανέργους για το αν κατέθεσαν σωστά τα δικαιολογητικά ή αν συμπλήρωσαν σωστά την αίτηση και για αυτό επιλέγουν την κατευθείαν εξυπηρέτηση» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπηρεσιακός παράγοντας του ΟΑΕΔ διαβεβαιώνοντας πως «τόσο τηλεφωνικά, όσο και ηλεκτρονικά οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν τις απαντήσεις που επιθυμούν».

Σημειώνεται τέλος πως από την εποχή της καραντίνας το ηλεκτρονικό σύστημα εξυπηρέτησης του ΟΑΕΔ λειτούργησε υποδειγματικά, ενώ ηλεκτρονικά γίνονται πλέον η έκδοση κι η ανανέωση της κάρτας ανεργίας,

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου