ΤΟΠΙΚΑ

Σε ειδική συνεδρίαση της Συγκλήτου του Π.Θ. ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων

σε-ειδική-συνεδρίαση-της-συγκλήτου-το-848149

Η αυλαία της ακαδημαϊκής χρονιάς ανοίγει με εξ αποστάσεως μαθήματα και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 16 Οκτωβρίου

Αντικείμενο ειδικής συνεδρίασης της Συγκλήτου, η οποία προσδιορίζεται για την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, μετά δηλαδή το άνοιγμα της αυλαίας της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, θα αποτελέσει η έγκριση των προγραμμάτων ανά τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θα γίνουν εξ αποστάσεως ή δια ζώσης, ανάλογα με τον αριθμό των φοιτητών ανά τμήμα αλλά και τις εγκαταστάσεις που κάθε ένα διαθέτει.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου έγινε μία πρώτη συζήτηση με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις ως προς τον τρόπο που θα πρέπει να διεξαχθούν τα μαθήματα και εργαστήρια, ενώ έγινε κατανομή θέσεων προσωπικού.

«Προς το παρόν ξεκινάμε με εξ αποστάσεως μαθήματα και την απόφαση για όσα θα γίνουν δια ζώσης και όσα εξ αποστάσεως θα λάβουμε σε ειδική συνεδρίαση της Συγκλήτου», σχολίασε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του πρυτανικού συμβουλίου, τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά μόλις το 20% των μαθημάτων θα διεξαχθεί διά ζώσης στις αίθουσες και αμφιθέατρα των κτιρίων του ιδρύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι πρυτανικές αρχές από το σύνολο των 1.354 θεωρητικών μαθημάτων τα 1.084 θα γίνουν εξ αποστάσεως και τα 270 διά ζώσης, που αφορούν κυρίως σε μαθήματα επιλογής που έχουν αριθμό φοιτητών μικρότερο από 50 άτομα. Αλλά και από το σύνολο των 456 εργαστηρίων και κλινικών, τα 96 θα γίνουν επίσης εξ αποστάσεως.

Μόλις η σύγκλητος επικυρώσει τις αποφάσεις των τμημάτων, η κατάσταση θα σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια ως προς τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι για τα μαθήματα που θα γίνουν δια ζώσης έχει προβλεφθεί να διεξαχθούν σε αίθουσες που θα διασφαλίζουν τις αποστάσεις μεταξύ των φοιτητών, οι οποίοι θα κάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας, θα υπάρχει διάλειμμα 45 λεπτών μεταξύ των μαθημάτων για τη χρήση της ίδιας αίθουσας η οποία θα καθαρίζεται και θα απολυμαίνεται από προσωπικό καθαριότητας που θα βρίσκεται ει δυνατόν σε 12ωρη βάση στα πανεπιστημιακά κτίρια.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου