ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές του 3ου ΓΕΛ Βόλου έκαναν τα παράπονά τους στον Αντιδήμαρχο

μαθητές-του-3ου-γελ-βόλου-έκαναν-τα-παρά-848183

Στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βόλου βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου προκειμένου να εκδηλώσουν τα παράπονά τους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό κτίριο στην οποία φοιτούν.

Οι μαθητές είχαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού, Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, Θάνο Θεοδώρου, με τον οποίο συνομίλησαν και του εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν στο κτίριο του σχολείου. Αυτά αφορούν στο βάψιμο σε πολλά σημεία της σχολικής μονάδας, τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στο εξωτερικό της, την υγρασία που υπάρχει σε πολλούς τοίχους, τα φθαρμένα πατώματα που εκτός από την άσχημη όψη τους είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν και τραυματισμούς και το δυσλειτουργικό σύστημα φωτισμού.

Ο κ. Θεοδώρου, από την πλευρά του, έκρινε τα αιτήματα των μαθητών απολύτως λογικά και τους υποσχέθηκε ότι το δυνατόν πιο σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης των βλαβών.

Εκτός από την επίσκεψη στο Δήμο Βόλου, οι μαθητές –όπως επισημαίνουν- προγραμματίζουν να επισκεφθούν εντός των επόμενων ημερών και τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των μαθημάτων στην εποχή του κορονοϊού και ειδικότερα, τον μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.

Όπως αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους: «υπάρχουν περιπτώσεις που εντός της αίθουσας κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας, το παρών δίνουν 26 με 27 παιδιά, ένας αριθμός τεράστιος για τα υπάρχοντα δεδομένα της πανδημίας που ταλανίζει την ανθρωπότητα. Έτσι, γίνεται φανερό ότι η αδιαφορία του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με αυτό το ζήτημα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μια που το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων έρχεται σε επαφή με ηλικιωμένους του οικογενειακού τους περιβάλλοντος ή με ανθρώπους που πιθανόν να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αυτές οι κινήσεις, λοιπόν, έχουν ως στόχο την εκδήλωση ενός στοιχειώδους ενδιαφέροντος από τους αρμόδιους φορείς (ο καθένας για τον τομέα του). Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι και εμείς οι μαθητές εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει στη ζωή μας. Άρα, μας αξίζει μια καλύτερη μεταχείριση και ένα πιο ιδανικό περιβάλλον διεξαγωγής μαθημάτων, κάτω από το οποίο θα αισθανόμαστε αισθήματα σιγουριάς και ασφάλειας», καταλήγει η ανακοίνωση των μαθητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου