ΤΟΠΙΚΑ

Πέθανε παλιός ξυλοτεχνίτης και έμπορος του Βόλου

πέθανε-παλιός-ξυλοτεχνίτης-και-έμπορ-848556

Εφυγε σήμερα από τη ζωή ο παλιός μάστορας του ξύλου και καταστηματάρχης του Βόλου και του Πηλίου, Γιώργος Μακρυγιάννης σε ηλικία 75 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Ο Γιώργος Μακρυγιάννης, άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή σε ιδιωτική κλινική του Βόλου μετά από νοσηλεία δύο εβδομάδων, λόγω σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Ο 75χρονος, κατάγονταν από τη Δράκεια και είχε μείνει ορφανός από πατέρα από νεαρή ηλικία. Ξεκίνησε να δουλεύει από μικρός στη Δράκεια ως μάστορας, μετά πήγε να εργαστεί στα καράβια και αφού παντρεύτηκε άνοιξε επιπλοποιείο στον Βόλο μαζί με τον αδελφό του. Μετά από πολλά χρόνια μετέφερε την επιχείρησή του στην Κορώπη, την οποία μετά την συνταξιοδότησή του ανέλαβε ο γιος του Θωμάς Μακρυγιάννης.

Ηταν άνθρωπος της παρέας, ζωντανός και ιδιαίτερα δραστήριος. Ακόμη μετά την συνταξιοδότησή του συνέχιζε να πηγαίνει στο μαγαζί, ενώ έπαιζε μπουζούκι και είχε ένα καραβάκι που είχε φτιάξει ο ίδιος.

Τα τελευταία τρία χρόνια, λόγω των καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, νοσηλεύονταν συχνά σε Νοσοκομεία, αλλά όπως λένε οι οικείοι του, «προσπάθησε πολύ και ξεγέλασε τον θάνατο άπειρες φορές. Ηταν πολύ δυνατός άνθρωπος δεν τα παρατούσε. Ακόμη και στο τέλος, έλεγε, θα τα καταφέρω. Και σε κώμα που έπεσε, άντεξε όλη τη νύχτα και σήμερα το πρωί δεν ήθελε να παραιτηθεί».

Ο Γεώργιος Μακρυγιάννης ήταν παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών, ενώ ευτύχησε να δει και τέσσερα εγγόνια. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο στις 16:00 στην Κορώπη από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου