ΤΟΠΙΚΑ

Γιώργος Τόρης: «Καμία συζήτηση για διάλυση της ΔΕΥΑΜΒ»

γιώργος-τόρης-καμία-συζήτηση-για-διά-848583

Απάντηση σε αιχμές της αντιπολίτευσης με αφορμή την έγκριση του ισολογισμού

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για διάλυση της ΔΕΥΑΜΒ. Εσείς εγείρετε τέτοιες συζητήσεις. Εμείς δεν κάνουμε κουβέντα για κάτι τέτοιο», δήλωσε σε αυστηρό ύφος ο πρόεδρος της επιχείρησης Γιώργος Τόρης απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης Θανάση Ακρίβο στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου.

Με αφορμή την έγκριση του ισολογισμού και απολογισμού της ΔΕΥΑΜΒ για το 2019, που αντικατοπτρίζεται το μεγάλο έργο που έχει παραχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» χαρακτήρισε τον απολογισμό ως «παραδοχή της δημοτικής αρχής ότι δεν υπάρχει λόγος διάλυσης της ΔΕΥΑΜΒ».

«Ποιος μιλά για διάλυση;», αντέδρασε ο κ. Τόρης, με τον κ. Ακρίβο να απαντά «ο δήμαρχος το έλεγε, αλλά φαίνεται ότι τελειώνει η κουβέντα». «Εμείς δεν μιλάμε για διάλυση, εσείς λέτε τέτοια πράγματα», επέμεινε ο κ. Τόρης και σημείωσε ότι οι αναφορές του δημάρχου αφορούν σε μελέτη για τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΜΒ που θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Νέο χτύπημα από την ΕΡΓΗΛ

Νέο «χτύπημα» επιχείρησε η ΕΡΓΗΛ για την είσπραξη του ποσού που της επιδίκασε ο Αρειος Πάγος όπως έγινε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση.

Η εργολήπτρια εταιρεία προχώρησε σε κατάσχεση λογαριασμών σε βάρος ξενοδοχειακής επιχείρησης στον Βόλο η οποία είχε προχωρήσει σε ρύθμιση οφειλών της προς τη ΔΕΥΑΜΒ. Επί της κατάσχεσης έγινε ανακοπή και κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα από την ξενοδοχειακή επιχείρηση ενώ πρόσθετη παρέμβαση άσκησε η ΔΕΥΑΜΒ.

Στη ΔΟΥ παλιές οφειλές

Συνολικό ποσό 12.718,32 ευρώ που αφορά σε ληξιπρόθεσμες οφειλές καταναλωτών πρόκειται να βεβαιώσει στις ΔΟΥ η ΔΕΥΑΜΒ. Πρόκειται για οφειλές από το 2009 που κινδυνεύουν με παραγραφή και στο πλαίσιο αυτό αποστέλλονται στις ΔΟΥ Βόλου, Λάρισας, Χανίων, Θεσσαλονίκης.

Τέλος, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου αναθέτεται στη ΛΕΩΝ ΑΤΕ η διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλωτών προς τη ΔΕΥΑΜΒ.

Για το θέμα ο κ. Ακρίβος σχολίασε ότι το ποσό των 260.000 ευρώ που θα δοθεί σε ιδιώτη είναι μεγάλο. «Το ποσό που θα εισπράξει η ΔΕΥΑΜΒ θα είναι πολλαπλάσιο», απάντησε ο κ. Τόρης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου