ΑΛΜΥΡΟΣ

Χρήση ουσιών επικαλέστηκε ο «ποντικός» για την κλοπή από Ναό

χρήση-ουσιών-επικαλέστηκε-ο-ποντικό-848645

Στον ανακριτή χθες ο 30χρονος, που τρύπωσε στον Ιερό Ναό Βρύναινας

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε χθες ο 30χρονος Βολιώτης που συνελήφθη για την κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρύναινας μετά από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες για να απολογηθεί για τις πράξεις του στον ανακριτή Βόλου και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος για τις πράξεις του, υποστήριξε ότι διέπραξε την κλοπή ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Ο 30χρονος φέρεται να άρπαξε τα πολύτιμα σκεύη και τα αφιερώματα με σκοπό να τα εξαργυρώσει σε δύο κοσμηματοπώλες. Μάλιστα τα είχε παραδώσει όταν τον εντόπισε το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού αλλά δεν είχε προλάβει να πάρει χρήματα.

Ο «ποντικός» συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Βόλου. Τα κλοπιμαία αντικείμενα τα οποία κατασχέθηκαν από την κατοχή 75χρονου κοσμηματοπώλη εστάλησαν στην Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων για προσδιορισμό της καλλιτεχνικής, ιστορικής και αρχαιολογικής τους αξίας.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς. Εναντίον των δύο κοσμηματοπωλών σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου