ΤΟΠΙΚΑ

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος στο λιμάνι του Βόλου

το-πρώτο-κρουαζιερόπλοιο-για-φέτος-στ-848661

Πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου για το 2020 σήμερα στο λιμάνι του Βόλου, μετά από πολύμηνη περίοδο αναμονής λόγω πανδημίας, με το πεδίο της αβεβαιότητας για το υπόλοιπο διάστημα και την ερχόμενη χρονιά να διατηρείται. Το πολυτελές mega yacht «World Explorer» έδεσε στις 7 το πρωί στο λιμάνι του Βόλου με 26 Γερμανούς επιβάτες, από το σύνολο των 311 που είναι η χωρητικότητά του και 94 άτομα πλήρωμα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μόλις αφίχθηκαν στο λιμάνι του Βόλου, οι 26 επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν σε τουριστικό λεωφορείο με προορισμό τα Μετέωρα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, ενώ με την επιστροφή τους θα επιβιβαστούν στο πλοίο, το οποίο θα σαλπάρει στις 8 το βράδυ για τον επόμενο προορισμό.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ναυτικό πράκτορα Αγγελο Πετεινάρη, ο οποίος υπογράμμισε ότι παραμένει σε χαμηλό επίπεδο το ενδιαφέρον του κόσμου για την κρουαζιέρα στην παρούσα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του, δηλώνοντας επιφυλακτικός για την επόμενη μέρα και την επόμενη χρονιά.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2020 ανοίγει ουσιαστικά τον κύκλο που παρέμεινε για πολλούς μήνες κλειστός λόγω της πανδημίας, καταγράφοντας στο πρόγραμμά του μια ακόμη προσέγγιση στο λιμάνι του Βόλου στις 7 Οκτωβρίου, εκτός απροόπτου.

«Είμαστε ακόμη πιο επιφυλακτικοί για την ερχόμενη χρονιά, γιατί υπάρχει κατ’ αρχάς ενδιαφέρον, αλλά δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί», υπογράμμισε ο κ. Πετεινάρης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα εξαρτώνται από το εμβόλιο για την προστασία του πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

Το κυκλικό ταξίδι έχει ως αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά με ενδιάμεσους σταθμούς: Σκόπελο, Σκιάθο, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Θάσο, Καβάλα, Μύρινα Λήμνου, Σύμη, Ρόδο, Σαντορίνη, Πάτμο και Νάξο, με επιστροφή στον Πειραιά.

Κατά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου, στον σταθμό επιβατών βρίσκονταν στελέχη του τμήματος τουρισμού του Δήμου Βόλου με έντυπο υλικό, χάρτες και τις απαραίτητες πληροφορίες που θα διευκολύνουν τη μετακίνηση των επισκεπτών στην περιοχή.

Την μετακίνηση των επισκεπτών στα Μετέωρα ανέλαβε το τουριστικό γραφείο της Θέκλας Καμμένου, με την ίδια να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων στην κρουαζιέρα ως τουριστικοί πράκτορες. Εχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις και είμαστε σε αναμονή σε αυτή την φάση, με την ελπίδα ότι θα ανοίξει η κρουαζιέρα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου