ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο τα «σκήπτρα» της ανεργίας δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΟΑΕΔ

στον-βόλο-τα-σκήπτρα-της-ανεργίας-δε-848763

Από το σύνολο των 24.468 εγγεγραμμένων σε όλο τον νομό, οι 11.893 προέρχονται από τον Βόλο και αναζητούν εργασία – Πώς κινούνται τα ποσοστά στους υπόλοιπους δήμους

Τους φόβους που εκφράζουν παραγωγικοί φορείς και συνδικάτα για αύξηση της ανεργίας λόγων των επιπτώσεων της πανδημίας, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα νέα επικαιροποιημένα στοιχεία για την ανεργία που παρουσιάζει σήμερα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και αφορούν στους εγγεγραμμένους ανέργους στη Μαγνησία, όπως είναι καταχωρημένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας με βάση τις νέες εγγραφές που έγιναν στο ΚΠΑ Βόλου που καλύπτει όλη την ηπειρωτική Μαγνησία, πλην Αλμυρού όπου λειτουργεί ξεχωριστό ΚΠΑ, καθώς επίσης στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων τα οποία εξυπηρετούνται από ειδική υπηρεσία που λειτουργεί στους κατά τόπους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση που έγινε προχθές Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στον νομό Μαγνησίας συνολικά οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ ανέρχονται σε 24.468 άτομα. Από αυτά τα 23.335 άτομα είναι στην ηπειρωτική χώρα και τα 1.133 στα τρία νησιά των Σποράδων. Από το σύνολο των 24.468 εγγεγραμμένων ανέργων εργασία αναζητούν οι 14.184, 13.706 προέρχονται από την ηπειρωτική Μαγνησία και οι υπόλοιποι 478 από τις Σποράδες. Τα υπόλοιπα 10.284 άτομα παραμένουν εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ με ενεργή κάρτα, προκειμένου να διεκδικούν την παροχή έκτακτων επιδομάτων ή ελαφρύνσεων ή ακόμη και μορίων για να συμμετέχουν με καλύτερες προοπτικές σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για προσλήψεις με μοριοδότηση.

«Πρωταθλητής» ο Βόλος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ο δήμος Βόλου κρατάει τα «σκήπτρα» της ανεργίας. Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται σε 20.042 άτομα. Οι αναζητούντες εργασία είναι 11.893 άτομα. Στον δήμο Αλμυρού το σύνολο των εγγεγραμμένων είναι 1.561 άτομα, από τα οποία αναζητούν δουλειά οι 905 άνεργοι, στον δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται σε 300, από τους οποίους οι 150 ψάχνουν για δουλειά. Στον δήμο Νοτίου Πηλίου συνολικά οι εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι 596, από τους οποίους οι 280 αναζητούν εργασία, ενώ τέλος στον δήμο Ρήγα Φεραίου, σε σύνολο 836 εγγεγραμμένων ανέργων δουλειά ψάχνουν 478 άτομα.

Στις Σποράδες αντίστοιχα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων είναι 1.133, από τους οποίους οι 171 στον δήμο Αλοννήσου, από τους οποίους οι 74 αναζητούν εργασία. Στον δήμο Σκιάθου συνολικά οι εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι 583, από τους οποίους δουλειά ψάχνουν 252 άτομα. Τέλος στον δήμο Σκοπέλου σε σύνολο 379 ατόμων που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του ΟΑΕΔ αναζητούν εργασία 152 άνεργοι.

Σημειώνεται πως τον Ιούνιο που είχαν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία στη Μαγνησία οι άνεργοι ανέρχονταν στους 23.771.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου