ΤΟΠΙΚΑ

Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης

απεργούν-οι-νοσοκομειακοί-γιατροί-στ-848985

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 έξω από το Αχιλλοπούλειο

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά ο κλάδος των νοσοκομειακών γιατρών αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το Νοσοκομείο Βόλου. Η απόφαση ελήφθη από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας συμμετέχει στην απεργία διεκδικώντας μ προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας, καμία απόλυση επικουρικού και καμία απόλυση συμβασιούχου.

Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων η ΟΕΝΓΕ θέτει επίσης το αίτημα για τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 3.500 κρεβατιών ΜΕΘ και μονάδων αυξημένης φροντίδας, που έχει ανάγκη η χώρα λόγω της πανδημίας.

«Για κάθε 1 κρεβάτι ΜΕΘ που ανοίγει πρέπει να προσλαμβάνονται τουλάχιστον 4 νοσηλευτές και 1 γιατρός», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία, ζητώντας παράλληλα μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην Υγεία και την Πρόνοια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στις κλειστές δομές (σωφρονιστικά ιδρύματα, ψυχιατρικές δομές, δομές προσφύγων και μεταναστών κλπ.). Τέλος προτείνει την άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας και ένταξη τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες», όπως λέει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου