ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυση ΜΕΘ και ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου με νοσηλεύτριες

ενίσχυση-μεθ-και-τεπ-του-νοσοκομείου-β-848987

Εντάσσονται στο δυναμικό του Αχιλλοπουλείου για το επόμενο 18μηνο – Προκηρύσσονται οι θέσεις για παθολόγο και ακτινολόγο στον μαγνητικό

Περαιτέρω ενίσχυση σε νοσηλευτικό αλλά και ιατρικό προσωπικό στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου για την στήριξη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, της Παιδιατρικής και της Παθολογικής κλινικής και του Μαγνητικού.

Ειδικότερα, προχθές προκηρύχθηκε η θέση του παιδοχειρουργού, μία ειδικότητα που έλειπε από το νοσοκομείο και την Παιδιατρική Κλινική τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα έκτακτα περιστατικά παιδιών που έχρηζαν ειδικών επεμβάσεων να διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Ο ή η γιατρός ειδικότητας χειρουργικής παίδων που θα προσληφθεί ως επικουρικός ιατρός για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο νοσοκομείο θα απασχοληθεί με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για 24 μήνες.

Επιπλέον χθες δόθηκε η έγκριση για την προκήρυξη μίας θέσης παθολόγου Επιμελητή Β΄ και μία ακόμη θέση ακτινολογίας με εμπειρία σε μαγνητικό τομογράφο, επίσης Επιμελητή Β’. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων που θα γίνουν ηλεκτρονικά ξεκινά από σήμερα 23 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Οκτωβρίου στη διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr.

Δεκατρείς επιπλέον νοσηλεύτριες

Εκτός από το νέο ιατρικό προσωπικό το νοσοκομείο και ειδικότητα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ενισχύονται με επιπλέον 13 νοσηλεύτριες. Πρόκειται για επαγγελματίες υγείας οι οποίες προσλαμβάνονται με 18μηνες συμβάσεις απασχόλησης. Χθες ορκίστηκαν οι περισσότερες και αναλαμβάνουν αμέσως υπηρεσία. Η συνδρομή της αναμένεται να είναι καταλυτική στην εύρυθμη λειτουργία της ΜΕΘ και των ΤΕΠ μεσούσης της πανδημίας, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως πρόκειται για προσωπικό το οποίο θα προετοιμαστεί για την απόκτηση ειδικότητας στην επείγουσα-εντατική ιατρική.

Η νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου αναμένει επιπλέον επτά νοσηλεύτριες οι οποίες επίσης στην πλειοψηφία τους θα διοχετευθούν κυρίως στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την έναρξη της πανδημίας και έπειτα.

Άλλωστε για την κάλυψη των αναγκών του κορονοϊού από τον Απρίλιο έχουν προσληφθεί με σύμβαση διάρκειας δύο χρόνων στον κλάδο ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής 4 άτομα και 14 άτομα ΤΕ Νοσηλευτικής επίσης για 2 χρόνια. Επίσης προσελήφθησαν επιπλέον δύο άτομα επίσης για δύο χρόνια ΤΕ Ραδιολογίας- Τεχνολογίας και ΤΕ Ιατρικών- Εργαστηρίων, ενώ μόλις χθες υπογράφηκε από την 5η ΥΠΕ η πρόσληψη μίας ακόμη μαίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου