ΤΟΠΙΚΑ

ΟΛΒ: Διαγωνισμός για ανάθεση των μετρήσεων ρύπων

ολβ-διαγωνισμός-για-ανάθεση-των-μετρή-848997

Στη σύναψη νέας σύμβασης για την ανάθεση των μετρήσεων των ατμοσφαιρικών ρύπων, προϋπολογισμού 41.000 ευρώ, θα προχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Η τρέχουσα σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας Κωνσταντινή Σαμαρά ήταν διάρκειας ενός έτους και οδεύει στη λήξη. Ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Σωκράτης Αναγνώστου ανέφερε ότι με τη νέα σύμβαση θα μετράται επιπλέον και το διοξείδιο του θείου.

Ο Οργανισμός διαθέτει δικό του σταθμό μέτρησης στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης αλλά και του Προγράμματος Παρακολούθησης Περιβάλλοντος που ορίζει η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τη λειτουργία του Λιμένα Βόλου.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων έδειξαν και το περασμένο έτος ότι όλοι οι ρύποι που μετρά το σύστημα παρακολούθησης, όπως το βενζόλιο (BEN), το τολουόλιο (ΤΟL), το μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ), οξείδια του αζώτου (ΜΟχ), το όζον (Ο3) και βέβαια τα αιωρούμενα σωματίδια είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου