ΤΟΠΙΚΑ

Σε επόμενη συνεδρίαση η αξιολόγηση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία

σε-επόμενη-συνεδρίαση-η-αξιολόγηση-τω-851206

Κάποιοι… περιμένουν στο ακουστικό τους… Άλλοι ήδη έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρονται, ενώ υπάρχει και μία τρίτη ομάδα στελεχών που έχουν αρχίσει τις
επαφές προκειμένου να αποσπάσουν έστω ένα κατευναστικό “ναι” στην προσπάθειά τους να πλασαριστούν στην τελική τετράδα… αυτών που μαζί με τη βουλευτή Μαγνησίας κ. Ροδούλα Ζήση, τον υποψήφιο βουλευτή κ. Κώστα Καρτάλη και την Πετρούλα Ντελεδήμου που κατέθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής, θα συγκροτήσουν το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Η πρόταση της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας που είδε το φως της δημοσιότητας στα μέσα της εβδομάδας περιλαμβάνει 21 “υποψήφιους” διεκδικητές υποψηφίους βουλευτές.
Από αυτούς ήδη αρκετοί είτε δημοσίως όπως οι κ.κ. Κώστας Πώποτας, Θανάσης Σαμαράς, Πάνος Σκοτινιώτης είτε σε επαφές με τη Ν.Ε. αρνήθηκαν ευγενικά την πρόταση, εκφράζοντας ο καθείς διαφορετικούς λόγους για τη μη συμμετοχή τους, ενώ επίσης ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του να απαντήσει θετικά ή αρνητικά, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Λεωνίδας Τζανής…
Στο παζλ εξάλλου αυτών που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι σε αυτή τη φάση δεν επιλέγουν να “εκτεθούν” στις βουλευτικές εκλογές οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνονται ο αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Φοινικόπουλος, ο αρχιτέκτονας Κώστας Αδαμάκης, η αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου και ο Νίκος Βλασταρίδης.
“Αίνιγμα” παραμένει η τελική απόφαση της κ. Λένας Κουτσιμπού, το όνομα της οποίας είχε ακουστεί για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο και το 2004, όταν ακόμη βρίσκονταν στο ΥΠΕΞ δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου και η οποία φέρεται να “συγκλίνει” περισσότερο στο να μη συμμετέχει και τώρα για μία σειρά από λόγους τους οποίους, όπως λένε οι πληροφορίες, έχει ήδη εξηγήσει στο κόμμα.
Στην “κούρσα” της τελικής επιλογής φαίνεται ότι θα παραμείνουν μέχρι τέλους ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου – Βορείων Σποράδων κ. Δημήτρης Σπανός- ο οποίος μάλιστα φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές θετικές γνώμες στη Χαριλάου Τρικούπη που θέλει οπωσδήποτε στη Μαγνησία να υποδηλώσει την πολιτική βαρύτητα που δίνει στον αγροτικό κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο έναν άνθρωπο από το χώρο- όπως επίσης οι κ.κ. Δημήτρης Μεργιαλής, Αλέξανδρος Δούρας, Βασίλης Νιζάμης, Θαν. Μακρόπουλος, Τζούλια Τσαλίκη, Γιώργος Καρεκλίδης, Γιώργος Σινέλης και Γιάννης Διαμαντής, Γιάννης Αναστασίου, Παν. Γεωργιάδης.
Από τη Χαριλάου Τρικούπη πάντως έχει γίνει σαφές ότι οι προτάσεις των Ν.Ε. θα πρέπει να αξιολογηθούν από τις Περιφερειακές Επιτροπές και έπειτα θα υποβληθούν στην Εκλογική Επιτροπή Διαδικασιών που θα έχει και τον τελευταίο λόγο να “κόψει και να ράψει” το ψηφοδέλτιο, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τα κριτήρια της κάθε υποψηφιότητας και αφετέρου τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Στην προχθεσινή πάντως συνεδρίαση της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα δεν έγινε αξιολόγηση των προτάσεων που κατατέθηκαν, κάτι που αναμένεται να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση πολύ σύντομα.

Ναι μεν, αλλά…
Από την πλευρά της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, που τις τελευταίες μέρες δέχεται κριτική για την πρόταση που έγινε, επισημαίνεται ότι “σε κάθε περίπτωση η πρόταση περιλαμβάνει πολλά αξιόλογα στελέχη -μεταξύ πολλών καλών- και η οποία αντικατοπτρίζει την προσπάθεια ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού αλλά και εκπροσώπησης ευρύτερων κοινωνικών ομάδων” και ότι “ η επιχείρηση απαξίωσης δείχνει… ότι το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει”.
Στον αντίποδα αυτής της άποψης βέβαια υπάρχουν πολλά στελέχη που επιμένουν στον προβληματισμό τους, όσον αφορά στην τακτική που ακολουθήθηκε με τη δημοσιοποίηση ονομάτων που την επόμενη μέρα έσπευσαν όπως ήταν αναμενόμενο δημοσίως να “αρνηθούν ευγενικά” κάτι που είχαν κάνει και νωρίτερα στις επαφές που έγιναν με πρωτοβουλία του κόμματος αλλά και για την επιλογή να “διατηρηθούν” οι κομματικές ισορροπίες, χωρίς να γίνουν ανατροπές όσον αφορά στην αναζήτηση προσώπων που δεν θα “ανακυκλώνουν” ψήφους από την ίδια κομματική δεξαμενή, αλλά θα προσθέσουν στο συνολικό εκλογικό ποσοστό ψήφους στο ΠΑΣΟΚ και από άλλους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου