ΤΟΠΙΚΑ

Απέκλεισαν το Αϊδίνι λόγω… Κροκίου

απέκλεισαν-το-αϊδίνι-λόγω-κροκίου-849223

«Δρόμος κλειστός» γράφουν οι πινακίδες, ενώ το χωριό είναι προσβάσιμο – Από ελαιοχώραφα αναγκάζονται να κάνουν παράκαμψη μόνιμοι κάτοικοι

«Δρόμος κλειστός» γράφουν οι πινακίδες που τοποθετήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον κόμβο Μικροθηβών προς Αϊδίνι, αποκλείοντας την πρόσβαση σε ένα ολόκληρο χωριό λόγω… Κροκίου.

Όπως είναι γνωστό μετά το σπάσιμο της γέφυρας του Χολορέματος που είναι το φυσικό όριο μεταξύ Αϊδινίου (Δήμου Βόλου) και Κροκίου (Δήμου Αλμυρού) δεν υπάρχει πρόσβαση προς το Κρόκιο. Ωστόσο με τις πινακίδες που τοποθετήθηκαν στο ύψος του κόμβου Μικροθηβών αποκλείεται και το Αϊδίνι, το προηγούμενο χωριό δηλαδή, μολονότι είναι οδικώς προσβάσιμο.

Οι κάτοικοι του Αϊδινίου για να μπουν στο χωριό τους ερχόμενοι από Βόλο θα πρέπει είτε να κατέβουν και να παραμερίσουν τις πινακίδες, είτε να μπουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να κάνουν ένα «Λ» για να πάρουν κατεύθυνση προς τα σπίτια τους είτε αλλιώς να επιλέξουν δρόμο μέσα από τις… ελιές.

«Ουσιαστικά πλέον το Αϊδίνι είναι οδικά αποκλεισμένο και από τις δύο μεριές: από Αλμυρό λόγω της θεομηνίας και από Βόλο λόγω … σήμανσης», διαμαρτύρονται κάτοικοι.

Ηδη για το θέμα υπήρξε παρέμβαση προς τις αρμόδιες αρχές όπως επίσης και για την απόφαση του ΚΤΕΛ να κόψει και τα 10 δρομολόγια που εξυπηρετούσαν συγκοινωνιακώς καθημερινά το Αϊδίνι, μετά το σπάσιμο της γέφυρας του Χολορέματος. Το Αϊδίνι δεν εξυπηρετεί ούτε ένα δρομολόγιο λεωφορείου με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα και να ζητούν έστω και πιλοτικά -μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα στο Κρόκιο- να υπάρξουν λίγα δρομολόγια την ημέρα για την εξυπηρέτηση κυρίως των παιδιών που χρειάζεται να μετακινούνται σε εξωσχολικές δραστηριότητες και κατοίκων που δεν διαθέτουν δικά τους οχήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου