ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση αιτήσεων της προκήρυξης 6Κ/2020 ΑΣΕΠ ζητά ο Χρ. Μπουκώρος

παράταση-αιτήσεων-της-προκήρυξης-6κ-2020-α-849377

Διευκόλυνση για τους υποψηφίους των περιοχών που επλήγησαν από τον κυκλώνα ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, ζητώντας την παράταση των αιτήσεων της προκήρυξης 6Κ/2020 του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων εννέα (1.209) θέσεων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. Ο βουλευτής Μαγνησίας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτέρες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα, για πολλούς υποψηφίους που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, ζητά να διευκολυνθεί η ίση και απρόσκοπτη πρόσβασή τους στην διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων του ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, «Αυτή την στιγμή είναι ενεργή η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων της προκήρυξης 6Κ/2020 που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων εννέα (1.209) θέσεων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, μέσω ΑΣΕΠ. Πρόκειται για μια μεγάλη προκήρυξη που αφορά θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και την οποία ανέμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον πολλοί υποψήφιοι ανά την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για τις κατηγορίες των υποψηφίων των βαθμίδων Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) λήγουν αύριο, 22 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ για την κατηγορία των υποψηφίων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για τη συγκεκριμένη προκήρυξη, αλλά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» σε πολλές περιοχές της χώρας μας, μεταξύ των οποίων του Αλμυρού, των Φαρσάλων, της Καρδίτσας, της Κεφαλονιά, καθώς και ότι πολλές από αυτές τις περιοχές μετρούν ακόμη τις πληγές τους και βρίσκονται χωρίς ρεύμα λόγω της εκτεταμένης ζημιάς που προκλήθηκε στο δίκτυο, κρίνεται απαραίτητο να δοθεί παράταση στις ηλεκτρονικές αιτήσεις για το σύνολο της προκήρυξης.

Οι αιτήσεις στον ΑΣΕΠ, όπως και η αναζήτηση των απαραίτητων δικαιολογητικών (όπως Βεβαίωση Ενσήμων, Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, Βεβαίωση Ανεργίας κ.α.) διενεργούνται πλέον ηλεκτρονικά, αποσκοπώντας στην μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την αποφυγή του κινδύνου περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Αυτή τη στιγμή το σύστημα του ΑΣΕΠ είναι ήδη υπερφορτωμένο λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των πολιτών, με αποτέλεσμα η «αναμέτρηση» των υποψηφίων, να μην διενεργείται επί ίσοις όροις, καθώς όσοι εξ αυτών βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, έχουν να αντιμετωπίσουν τους αστάθμητους παράγοντες των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε στο πέρασμά του ο μεσογειακός κυκλώνας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου