ΤΟΠΙΚΑ

Αυτοψία στις πληγείσες αγροτικές καλλιέργειες Αλμυρού και Ν. Αγχιάλου

αυτοψία-στις-πληγείσες-αγροτικές-καλ-849389

Πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Κώστας Σκρέκας συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μαγνησία Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο

Αυτοψία πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, 21 Σεπτεμβρίου 2020, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο, στις πληγείσες αγροτικές καλλιέργειες του Αλμυρού και της Νέας Αγχιάλου.

Ζητούμενο της επίσκεψης του αρμόδιου υφυπουργού είναι να καταγραφεί το μέγεθος της ζημιάς στις αγροτικές καλλιέργειες των παραγωγών της περιοχής, ώστε να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία αποζημίωσής τους.

Ο Χρήστος Μπουκώρος, τόσο κατά τη διάρκεια της αυτοψίας όσο και κατά τη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αλμυρού, επεσήμανε στον υφυπουργό την ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών, με σκοπό να αποδοθούν γρήγορα και δίκαια οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς. Επίσης, τόνισε ότι για πολλούς καλλιεργητές η καταστροφή είναι ολική, καθώς ο κυκλώνας στο πέρασμά του σάρωσε θερμοκήπια, αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα και αρδευτικά συστήματα, εξαφανίζοντας κυριολεκτικά ολόκληρες περιουσίες.

Τέλος, οι αγρότες συνομιλώντας με τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα και τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο τους ευχαρίστησαν που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλή τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου