ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερα νέα έργα στον Βόλο

τέσσερα-νέα-έργα-στον-βόλο-849463

Στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης

Γλιτώνει από τις δαγκάνες της μπουλντόζας ο παλιός κινηματογράφος «Νίκη» στη Ν. Ιωνία. Το παλιό κτίριο της οδού Γ. Αβέρωφ επρόκειτο να κατεδαφιστεί προκειμένου να δημιουργηθεί νέος χώρος πάρκινγκ είκοσι θέσεων. Ωστόσο για το έργο προϋπολογισμού 131.000 ευρώ υπήρξε αρνητική γνωμοδότηση από τη γενική διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Εργων Θεσσαλίας και ως εκ τούτου βγαίνει από τον κατάλογο των παρεμβάσεων στην πόλη στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης.

Ο κινηματογράφος «Νίκη» ξεκίνησε να λειτουργεί τη δεκαετία του ’50 και από τη χειμερινή κινηματογραφική του αίθουσα πέρασαν χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Ιωνίας για να παρακολουθήσουν τις ταινίες που προβάλλονταν. Τα φώτα έσβησαν οριστικά στη δεκαετία του ’80 οπότε και σταμάτησε να λειτουργεί και έκτοτε το κτίριο ρημάζει αναξιοποίητο.
Ο παλιός κινηματογράφος «Νίκη» αγοράστηκε από τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας το 1999, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με στόχο να μετατραπεί σε Κέντρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κάτι που ωστόσο δεν καρποφόρησε.

Το πρόγραμμα πρόκειται να επικαιροποιηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα.

Η επικαιροποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει την ένταξη τεσσάρων νέων έργων προϋπολογισμού 4,7 εκατ. ευρώ περίπου.

Το πρώτο αφορά στη βελτίωση και αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, οπτικοακουστικών συστημάτων, σκηνής και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, όπου οι εργασίες ανακατασκευής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον στο σχεδιασμό εντάσσεται και ο ένας από τους νέους κυκλικούς κόμβους που προβλέπεται να γίνουν στην περιοχή της Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για τον κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως και Μαιάνδρου προϋπολογισμού 311.000 ευρώ.

Στα νέα έργα εντάσσεται επίσης η ανάπλαση της πλατείας Γερμανικών και η δημιουργία παιδικής χαράς προσβάσιμης από όλους προϋπολογισμού 420.000 ευρώ όπως και η μετατροπή της οδού Γαμβέτα σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου