ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στα Δικαστήρια του Βόλου

παράσταση-διαμαρτυρίας-αγροτών-στα-δ-849559

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Βόλου στις 25 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, όπου θα γίνει η δίκη του αγροτοσυνδικαλιστή Νίκου Αγγελή, διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

Με αφορμή την κινητοποίηση από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Το νέο «αγροτοδικείο» που στήνει η κυβέρνηση στις 25 Σεπτέμβρη 2020, θα βρει απέναντι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Ο συνάδελφός μας, Νίκος Αγγελής δικάζεται για τις κινητοποιήσεις στο μπλόκο του Αερινού το 2017, όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτυρόμασταν για το Ασφαλιστικό και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και για την υψηλή φορολογία.

Η επιχείρηση της κυβέρνησης της ΝΔ να στήσει νέο αγροτοδικείο είναι συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επί κυβέρνησης του, σχηματίστηκε η δικογραφία την οποία η ΝΔ αξιοποιεί για την καταστολή του αγώνα μας, για να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους αγρότες.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων μας, του αναφαίρετου δικαιώματός μας να αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που μας πετούν από τα χωράφια μας και το βιός μας θα πέσει στο κενό. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, με πιο μεγάλο πείσμα, πιο δυνατά κι αποφασιστικά, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στους συλλόγους μας, μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό.

Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας, τη γη μας, τον ιδρώτα μας.

Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε. Όλοι 25/9 9:00 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου