Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο του 62χρονου Γιάννη Μπαλιάκου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-21, 09:16:49
Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο του 62χρονου Γιάννη Μπαλιάκου

Την τελευταία του πνοή άφησε πάνω στο αγαπημένο χόμπι το ψάρεμα χθες το πρωί στο Λεφόκαστρο ο 62χρονος Βολιώτης Γιάννης Μπαλιάκος, διοικητής και διευθυντής εν αποστρατεία του Μουσικού Σώματος του Ελληνικού Στρατού. Ο άτυχος άντρας ψάρευε με φίλο του στην ακτή και ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία. Παρά την άμεση κινητοποίηση όσων βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, ο άτυχος 62χρονος παρελήφθη νεκρός από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στην παραλία του Λεφοκάστρου, όπου ο άτυχος 62χρονος βρέθηκε με φίλο του για να ψαρέψουν από την ακτή.

Οι στιγμές χαλάρωσης και η ηρεμία με το αγαπημένο χόμπι μετατράπηκαν ξαφνικά σε εφιάλτη.

Ρίχνοντας την πετονιά με το καλάμι στη θάλασσα ο Γιάννης Μπαλιάκος διαπίστωσε ότι σκάλωσε σε βράχια στα ρηχά. Αμέσως κατευθύνθηκε προς το σημείο, προκειμένου να ξεσκαλώσει την πετονιά.

Ηταν η στιγμή που αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία και αμέσως έκανε νεύμα στον φίλο του να σπεύσει να τον βοηθήσει, όπως και έγινε.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ήταν ήδη αργά για τον 62χρονο απόστρατο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, καθώς όσοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο έσπευσαν να βοηθήσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Χωρίς να χάσουν χρόνο ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ, πλήρωμα ασθενοφόρου του οποίου έσπευδε με σειρήνα και φάρο από τον Βόλο στο Λεφόκαστρο.

Ταυτόχρονα ο φίλος του άτυχου άντρα τον έβαζε στο αυτοκίνητο για να συναντήσει το ασθενοφόρο στο ύψος της Κάτω Γατζέας, όπου τελικά ο Γιάννης Μπαλιάκος παρελήφθη από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ χωρίς αισθήσεις, όπως αναφέρεται αρμοδίως.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά από τους γιατρούς ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο θάνατος του απόστρατου αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού χαρακτηρίζεται ως αιφνίδιος και αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια.

Ο άτυχος 62χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός στον Βόλο και ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη σε όσους τον γνώριζαν, οικείους, φίλους και συναδέλφους του στον Ελληνικό Στρατό. Οπως προαναφέρθηκε, διετέλεσε διοικητής και διευθυντής του Μουσικού Σώματος του Ελληνικού Στρατού, υπηρετούσε και διέμενε στην Αθήνα.

Ωστόσο, λάτρευε τον τόπο καταγωγής του τον Βόλο και όποτε το επέτρεπαν οι υπηρεσιακές του υποχρεώσεις τον επισκεπτόταν τακτικά.

Με την αποστρατεία του εγκαταστάθηκε μόνιμα στον Βόλο.

Ο Γιάννης Μπαλιάκος ήταν παντρεμένος και από τον γάμο του απόκτησε δύο παιδιά, που υπεραγαπούσε.

 

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Νεκροψία, νεκροτομή.
Τι κακό είναι αυτό, δεν μπορείς ούτε να πεθάνεις. Σε σέρνουν από εδώ και από εκεί για να βρουν από τι πέθανες. Τι τους νοιάζει αυτούς από τι πέθανες! Δεν έχεις το δικαίωμα ούτε να πεθάνεις χωρίς την άδειά τους! Πρέπει άμεσα να αλλάξει τακτική το κράτος. Δεν πρέπει να ταλαιπωρεί ούτε τον πεθαμένο και ούτε την οικογένειά του. Να γίνεται νεκροψία, νεκροτομή, μόνο αν υπάρχει υποψία για εγκληματική ενέργεια. Διαφορετικά όλα είναι περιττά, χρονοβόρα και ψυχοφθόρα. Δεν πρέπει οι υπηρεσίες να έχουν το διαίωμα να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες χωρίς την έγγριση των συγγενών του. Αιωνία του η μνήμη.
Σούλιος Οδυσσέας - 2020-09-21 12:03:40
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=