ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς συγκοινωνία χωριά του Πηλίου

χωρίς-συγκοινωνία-χωριά-του-πηλίου-849703

Κόπηκαν τα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου σε Δράκεια και Αγιο Λαυρέντιο – Στη στάση υπό βροχή περίμεναν χθες επιβάτες

Απομονωμένα συγκοινωνιακά από το τρέχον Σαββατοκύριακο και κάθε Σάββατο και Κυριακή είναι δύο χωριά του Πηλίου. Σε Δράκεια και Αγιο Λαυρέντιο που εξυπηρετούνται από λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, τα δρομολόγια «κόπηκαν» για τη χειμερινή περίοδο εγείροντας διαμαρτυρίες από κατοίκους που χθες περίμεναν υπό βροχή στη στάση…

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων της Δράκειας, χθες, στις 6:50 το πρωί, περί τα έξι άτομα βρίσκονταν στη στάση περιμένοντας το λεωφορείο για να μεταβούν στον προορισμό τους. Όπως περιγράφουν την ώρα εκείνη επικρατούσε βροχή και το λεωφορείο δεν εμφανιζόταν από πουθενά. «Γίναμε πάπιες από το νερό και το λεωφορείο άφαντο. Οι τρεις από εμάς μετακινηθήκαμε με ΙΧΕ αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου σταμάτησε και μας εξυπηρέτησε. Το δρομολόγιο έμεινε ανεκτέλεστο», διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος επιβάτης.

Ωστόσο όπως ενημερώθηκε σε επικοινωνία που είχε με το σταθμό των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Μαγνησίας, η περιοχή της Δράκειας δεν θα εξυπηρετείται συγκοινωνιακά τα Σαββατοκύριακα. Δρομολόγια θα υπάρχουν μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή, ένα το πρωί και ένα το μεσημέρι, σε εφαρμογή του χειμερινού προγράμματος του ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρη Κολυνδρίνη, η διοίκηση ενημέρωσε εγκαίρως για τις αλλαγές που τέθηκαν σε ισχύ από 14 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της εφαρμογής των χειμερινών δρομολογίων, τόσο μέσω του Τύπου, όσο και στο διαδίκτυο αλλά και με ανακοινώσεις που κόλλησε στις στάσεις των λεωφορείων.

Στη Δράκεια αλλά και στον Αγιο Λαυρέντιο δρομολόγια δεν θα εκτελούνται κάθε Κυριακή, όπως γίνεται κάθε χειμερινή περίοδο, και από το τρέχον έτος και κάθε Σάββατο. «Κόπηκαν τα δρομολόγια του Σαββάτου γιατί δεν υπάρχει πολυτέλεια να εκτελούνται για δύο και τρεις επιβάτες. Δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε πλέον», σημείωσε ο κ. Κολυνδρίνης μιλώντας για πολύ μεγάλη ζημιά που δέχθηκε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου