ΤΟΠΙΚΑ

Δέντρα καταπλάκωσαν σχολεία στον Βόλο

δέντρα-καταπλάκωσαν-σχολεία-στον-βόλ-849705

Επεσαν πάνω στα συστεγαζόμενα 2ο και 3ο Νηπιαγωγεία και σε παιδικό σταθμό στους Αγίους Θεοδώρους – Περίπου 15 ακόμη πτώσεις δέντρων στην πόλη

Οι ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν το κέντρο του Βόλου μετά τα μεσάνυχτα προχθές Παρασκευή, είχαν ως αποτέλεσμα να λυγίσουν δέντρα, να σπάσουν και σε κάποιες περιπτώσεις να καταπλακώσουν σχολικές μονάδες. «Φανταστείτε τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν τα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονταν την ώρα λειτουργίας των σχολείων και ακόμη χειρότερα αν τα παιδιά μας βρίσκονταν σε διάλειμμα», ξεσπά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κάτοικος της οδού Ογλ που ξύπνησε χθες το πρωί και είδε δέντρο να έχει καταπλακώσει το μισό το κτίριο όπου συστεγάζονται τα 2ο και 3ο Νηπιαγωγεία Βόλου πίσω από το Παγκύπριο Διδακτήριο επί της οδού Ογλ και το άλλο μισό να είναι πεσμένο στον δρόμο.

Σύμφωνα με περίοικο για το δέντρο έχουν διαμαρτυρηθεί πολλάκις οι γείτονες στις αρμόδιες υπηρεσίες. «Οι ρίζες του βρίσκονται πάνω από το έδαφος και τα κλαδιά του ακουμπούν στα καλώδια της ΔΕΗ. Φωνάζαμε και δεν μας ακούνε. Ευτυχώς που δεν έγινε και κάποιο βραχυκύκλωμα να καούμε στον ύπνο μας», έλεγε ζητώντας την άμεση κοπή του επικίνδυνου δέντρου και την αντικατάστασή του.

Δεν ήταν όμως το μοναδικό. Ένα ακόμη δέντρο «προσγειώθηκε» πάνω σε κτίριο που στεγάζεται παιδικός σταθμός στη συνοικία των Αγίων Θεοδώρων.

Από τα μεσάνυχτα προχθές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από το πρωί και συνεργεία της διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου βρίσκονται επί ποδός για την απομάκρυνση δέντρων που έχουν πέσει σε δρόμους, πεζοδρόμια, κτίρια και αυτοκίνητα.

Συνολικά σε εννέα περιπτώσεις (στην οδό Γαλλίας, στην οδό Παπαφλέσσα, στη συνοικία των Παλαιών και αλλού) έκανε επέμβαση η Π.Υ. Βόλου μέσα στο κέντρο για την απομάκρυνση δέντρων που έσπασαν, ενώ η υπηρεσία Πρασίνου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Μαλαματίνη επενέβη σε επτά ακόμη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στη Ρ. Φεραίου μεταξύ Κ. Καρτάλη και Ιωλκού, στην Απόλλωνος στη Ν. Δημητριάδα όπου ΙΧ καταπλακώθηκε από δέντρο και στο ΕΑΚ. Πεύκο έπεσε και στην παραλία στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

«Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει καλή δουλειά στο κλάδεμα των δέντρων και αποφεύχθηκαν μεγαλύτερες ζημιές. Εχουν κλαδευτεί περισσότερα από 900 επικίνδυνα. Υπάρχουν όμως και δέντρα ακλάδευτα στην πόλη στα οποία πρέπει να επέμβει η ΔΕΗ γιατί ακουμπούν πάνω σε καλώδια. Εχουμε ενημερώσει αλλά μέχρι στιγμής δεν έγινε τίποτα», ανέφερε ο κ. Μαλαματίνης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου