ΑΛΜΥΡΟΣ

Στη Μαγνησία Λιβάνιος και Σκρέκας -Δέσμευση για άμεση ενίσχυση αποκατάστασης των ζημιών

στη-μαγνησία-λιβάνιος-και-σκρέκας-δέσ-849713

Τη βούληση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να στηρίξουν τις πληγείσες περιοχές μετέφερε πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος στον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό και τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, με τους οποίους είχε συνάντηση στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, παρουσία και του γενικού γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη.

Ο κ. Λιβάνιος αναφέρθηκε στη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την άμεση στήριξη των πληγέντων και διαβεβαίωσε ότι αφενός θα καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις, αφετέρου θα κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την επιδιόρθωση των μεγάλων καταστροφών που έχουν υποστεί βασικές υποδομές και αγροτική οδοποιία.

Προς αυτή την κατεύθυνση τόσο ο υφυπουργός Εσωτερικών, όσο και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΜΕΔΙ ζήτησαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον δήμαρχο Αλμυρού να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για τη σύνταξη των τεχνικών δελτίων για τα έργα που πρέπει να δρομολογηθούν.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών με τη σειρά του ανέλαβε τη δέσμευση για γρήγορη ένταξη των έργων σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, σημειώνοντας ότι η αποκατάσταση των υποδομών, που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δημαρχείο Αλμυρού σύσκεψη, υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κων. Σκρέκα, με αντικείμενο τα μέτρα στήριξης των αγροτών, που είδαν τους κόπους τους να θάβονται στα πλημμυρικά νερά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου