ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Χατζηχριστοδούλου: «Επρεπε ο Βόλος να είχε ήδη βγει από τα μέτρα»

χρ-χατζηχριστοδούλου-επρεπε-ο-βόλος-849801

«Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζονται οι περιορισμοί» λέει ο καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ – Ούτε χθες καμία νύξη από τον Ν. Χαρδαλιά για άρση του λουκέτου μετά τα μεσάνυχτα

Στο «περίμενε» επιμένει να έχει επαγγελματίες εστίασης και τοπικούς φορείς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, όσον αφορά στην άρση του λουκέτου μετά τα μεσάνυχτα στον Βόλο.

Παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί και την ενημέρωση, που είχε, όπως δήλωσε την περασμένη Τετάρτη, ο δήμαρχος Βόλου, ότι χθες Παρασκευή θα υπήρχε ανακοίνωση που θα άναβε πράσινο φως για άρση των περιορισμών στον Βόλο, αν έως τέλος της εβδομάδας η κατάσταση είναι ίδια με κανένα ή ένα κρούσμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δεν έκανε καν νύξη.

Χθες η τοποθέτηση του κ. Χαρδαλιά αφορούσε αποκλειστικά στην Αττική και τα έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν, προκαλώντας νέα απογοήτευση σε δεκάδες επαγγελματίες της εστίασης, αλλά και άλλους συνοδούς κλάδους που έχουν άμεση συσχέτιση και βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να οδηγούνται σε μαρασμό εξαιτίας της παράτασης των μέτρων μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Η επιμονή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας να μην εξαιρεί τον Βόλο, παρ’ ότι η Μαγνησία δεν καταγράφει κρούσματα και ο δείκτης μεταδοτικότητας κινείται σε επίπεδα μέτρια, προκαλεί πλέον απορία και στους επιστήμονες.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας του Παν. Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής του υπ. Υγείας Χρ. Χατζηχριστοδούλου, που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δήλωσε ότι « ο Βόλος πρέπει να εξαιρεθεί από τους περιορισμούς, καθώς η επιδημιολογική του εικόνα είναι καλή. «Επρεπε να είχε ήδη βγει από τη στιγμή που δεν υπάρχουν σωρηδόν κρούσματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κανένα κρούσμα και χθες

Το Συντονιστικό Οργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον COVID-19 χθες ανακοίνωσε δέκα κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλία, εκ των οποίων τα οκτώ στην περιοχή της Λάρισας, τα οποία προέρχονται από τη συρροή κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο, που προέκυψαν από ιχνηλάτηση. Τα υπόλοιπα δύο κρούσματα καταγράφηκαν στα Τρίκαλα. Στη Μαγνησία δεν καταγράφηκε νέο κρούσμα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου