ΤΟΠΙΚΑ

Ελάχιστα διά ζώσης μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ελάχιστα-διά-ζώσης-μαθήματα-στο-πανεπ-850027

Ο αριθμός των φοιτητών στα τμήματα είναι πάνω από 50, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν επαρκούν οι αίθουσες – Συγκροτήθηκε επιτροπή, που θα επιλαμβάνεται της κρίσης

Στη συγκρότηση επιτροπής κρίσης που αποτελείται κυρίως από καθηγητές του τμήματος Ιατρικής ορισμένοι εκ των οποίων συμμετέχουν και στις επιτροπές του ΕΟΔΥ και η οποία θα χειρίζεται την κατάσταση σε περίπτωση που καταγραφτούν κρούσματα κορονοϊού, προχώρησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο μετρά αντίστροφα για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς που θα είναι διαφορετική από κάθε προηγούμενη.

Έως και χθες το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήταν σε διαδικασία καταγραφής μαθημάτων και αιθουσών στα τμήματα προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για τον τρόπο που θα λειτουργήσει από 1η Οκτωβρίου οπότε και ανοίγει η αυλαία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Σύμφωνα με την αντιπρύτανη έρευνας και διά βίου εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ιωάννα Λαλιώτου με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που υπάρχουν η συντριπτική πλειοψηφία των μαθημάτων θα γίνει εξ αποστάσεως στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Ο προγραμματισμός αφορά σε διά ζώσης μαθήματα μόνο για τα εργαστήρια, τις κλινικές και κάποια μαθήματα κυρίως επιλογής, λίγα θα είναι αυτά, που θα έχουν όριο φοιτητών τα 50 άτομα», σημειώνει η κ. Λαλιώτου.

Κι αυτό γιατί το σύνολο των τμημάτων σχεδόν αριθμεί πάνω από 50 φοιτητές στα μαθήματα ενώ ταυτόχρονα λαμβάνεται υπόψη και η χωρητικότητα των αιθουσών. Για να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο αποστάσεις μέσα στις αίθουσες θα πρέπει οι 50 φοιτητές να παρακολουθούν μαθήματα σε αίθουσες για 120. Λίγα είναι όμως τα τμήματα που έχουν τέτοιες αίθουσες και σε επάρκεια για τα μαθήματά τους. Σε κάθε περίπτωση τα δια ζώσης μαθήματα θα γίνονται με την απαραίτητη χρήση μάσκας.

Η ακαδημαϊκή οικογένεια δεν κρύβει την ανησυχία της για το νέο ακαδημαϊκό έτος που ξεκινά τις επόμενες ημέρες. «Θα δούμε στην πράξη πώς θα λειτουργήσουμε. Γεγονός είναι ότι θέλουμε στις πόλεις τους φοιτητές και οι πόλεις θέλουν τους φοιτητές, κάθε ένας όμως θα μετρήσει τις επιλογές του. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει το πλεονέκτημα ότι φιλοξενείται σε πόλεις ασφαλείς, μικρές και προσβάσιμες που δεν απαιτούν μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς. Όλα τα φανούν στην πράξη», σημείωσε η κ. Λαλιώτου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου