ΤΟΠΙΚΑ

Καταιγίδες και στη Μαγνησία προαναγγέλλει ο Χαρδαλιάς

καταιγίδες-και-στη-μαγνησία-προαναγγ-850161

“Ήταν μια δύσκολη βραδιά για τα νησιά του Ιονίου”, δήλωσε μετά την πρωινή σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με την κακοκαιρία “Ιανός” που σφυροκοπά Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι υπάρχουν διακοπές ρεύματος στα τρία αυτά νησιά, ωστόσο συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση του δικτύου.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι “συνεχίζεται η μάχη στη Δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου που επλήγησαν από την κακοκαιρία” και πρόσθεσε ότι “υπάρχουν ζημιές, όχι κάτι μη αντιμετωπίσιμο, ενώ δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές”.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι “ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά για περίπου 6-9 ώρες και μετά θα αρχίσει εξασθενημένος να κινείται νότια και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου. Ένα κομμάτι του κυκλώνα κινείται ΒΑ και συναντά ένα μελτέμι. Αυτό δημιουργεί μια σύγκλιση που θα προκαλέσει πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, καταιγίδες και βροχοπτώσεις.

Θα έχουμε πολύ έντονες βροχοπτώσεις στην Κεντρική Ελλάδα από το απόγευμα και μετά. Θα επηρεάσει και τη νότια Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα. Ενδέχεται περιοχές όπως η Φθιώτιδα, η Μαγνησία, η Καρδίτσα, η Βοιωτία και πιθανόν η Βόρεια Εύβοια να παρουσιάσουν έντονες καταιγίδες και να δεχτούν μεγάλο όγκο νερού από το απόγευμα και μετά. Αυτό το μέτωπο θα κινηθεί βόρεια και ανατολικά και ίσως επηρεάσει την Κόρινθο και την Αττική από το βράδυ σήμερα αργά και το Σάββατο. Στην Αττική θα εκδηλωθεί όχι ως κυκλώνας αλλά με έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση οι προβλέψεις είναι για 9 ώρες και παρακολουθούμε το φαινόμενο”.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες. “Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή”, τόνισε.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου