Aναψε «πράσινο» για μοριακό αναλυτή στο Νοσοκομείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-18, 09:10:29
Aναψε «πράσινο» για μοριακό αναλυτή στο Νοσοκομείο Βόλου

Δρομολογείται η ενίσχυση του νοσοκομείου με επιπλέον μόνιμους και επικουρικούς γιατρούς

 

«Πράσινο» για την προμήθεια μοριακού αναλυτή στο νοσοκομείο Βόλου άναψε χθες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, διαψεύδοντας ουσιαστικά όσους είχαν προεξοφλήσει ότι το Αχιλλοπούλειο θα μείνει χωρίς τον συγκεκριμένο εξοπλισμό μεσούσης της πανδημίας.

Ο κ. Σερέτης επισκέφτηκε το νοσοκομείο και είχε συνάντηση με τον διοικητή Ιωάννη Ντόκο και μέλη της διοίκησης. Ακολούθησε πολύωρη σύσκεψη στην οποία έγινε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, για όλα τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν στο Αχιλλοπούλειο.

Η σύσκεψη ήταν κλειστή σε δημοσιογράφους, ωστόσο το ρεπορτάζ κατέγραψε συγκεκριμένες θετικές εξελίξεις, για τις οποίες θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες:

- Για τον μοριακό αναλυτή: Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ ενημέρωσε πως μπορεί να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αγορά του συγκεκριμένου μηχανήματος, ζήτησε όμως προηγουμένως να γίνει ενδελεχής έρευνα αγοράς, προκειμένου η δαπάνη να είναι σε πλαίσια που να μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία έκτακτη χρηματοδότηση. Η συγκεκριμένη υπόδειξη έγινε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική πρόταση του ΓΝΒ αναφέρονταν σε μηχάνημα που κοστίζει 180.000 ευρώ, δαπάνη που θεωρήθηκε ιδιαίτερα υψηλή συγκριτικά ακόμη και με το μηχάνημα που θα προμηθευτεί το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες 1.000 τεστ την ημέρα.

Στον μοριακό αναλυτή που θα αγοραστεί για το νοσοκομείο θα εξετάζονται μόνο τα περιστατικά που παρουσιάζουν βαριά συμπτωματολογία, αλλά και όσοι επιβάλλεται να χειρουργηθούν και πρέπει να υποβληθούν σε δύσκολες επεμβάσεις, αφού όμως έχει προηγηθεί ο έλεγχος COVID-19.

Σήμερα αυτός ο προεγχειρητικός έλεγχος μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και δύο μέρες, αφού πρέπει να εκδοθούν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο του ΠΓΝΛ για να γίνει εισαγωγή του ασθενή.

 

-Για τις προσλήψεις προσωπικού: Στο φλέγον ζήτημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου, ο κ. Σερέτης δεσμεύτηκε πως άμεσα θα μπει «νέο αίμα» στις κλινικές. Όπως τόνισε η διαδικασία πρόσληψης των 14 μόνιμων γιατρών ολοκληρώνεται άμεσα. Οι κρίσεις έχουν τελειώσει, αναμένεται τώρα η δημοσίευση στο ΦΕΚ των διορισμών για να φορέσουν την άσπρη μπλούζα οι νέοι μόνιμοι γιατροί. Πρόκειται για τρεις θέσεις παθολόγων, ενός καρδιολόγου, ενός ακτινολόγου, ενός χειρουργού, ενός αιματολόγου, δύο αναισθησιολόγων, δύο παιδιάτρων , ενός νεφρολόγου, ενός ουρολόγου και ενός γυναικολόγου. 

Επιπροσθέτως η 5η ΥΠΕ κάνει ενέργειες προκειμένου στους 14 να προστεθούν άλλοι δύο μόνιμοι γιατροί.

Ο κ. Σερέτης επίσης ενημέρωσε τη διοίκηση ότι δρομολογείται η πρόσληψη επιπλέον έξι επικουρικών γιατρών με σύμβαση διετούς απασχόλησης οι οποίοι θα στελεχώσουν τη ΜΕΘ και τη χειρουργική κλινική. Τέλος αναμένεται η τοποθέτηση ενός επιπλέον παθολόγου και ενός ακτινολόγου για τον χειρισμό του μαγνητικού τομογράφου, αίτημα που είχε θέσει πρόσφατα ο κ. Ντόκος, εισηγούμενοςτην έγκριση προκήρυξης μιας κενής οργανικής θέσης κλάδου ιατρών ΕΣΥ με ειδικότητα Εσωτερικής Παθολογίας στον εισαγωγικό βαθμό του Επιμελητή Β΄ και μιας κενής οργανικής θέσης κλάδου ιατρών ΕΣΥ με ειδικότητα Ακτινολογίας και με εμπειρία στον Μαγνητικό Τομογράφο στον εισαγωγικό βαθμό του Επιμελητή Β’. Στα δύο παθολογικά τμήματα προβλέπονται δεκατέσσερις θέσεις με ειδικότητα Εσωτερικής Παθολογίας από τις οποίες είναι καλυμμένες μόνο οι επτά . Στο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα προβλέπονται οκτώ θέσεις με ειδικότητα Ακτινολογίας από τις οποίες είναι καλυμμένες οι έξι.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=