ΤΟΠΙΚΑ

Αδειάζουν από πάγκους οι λαϊκές του Βόλου

αδειάζουν-από-πάγκους-οι-λαϊκές-του-βό-850273

Εντονες αντιδράσεις από πωλητές βιομηχανικών ειδών, που έφθασαν στο σημείο να απειλήσουν υπαλλήλους –«Θα σας ανατινάξω» φέρεται να είπε ένας

Ούτε οι μισοί πωλητές λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τις άδειές τους προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται πίσω από τους πάγκους τους. Η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών για την ανανέωση των αδειών εξέπνευσε και μόλις 51 από τους 110 συνολικά προχώρησαν σε ανανέωση της άδειάς τους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Βόλου Τάσο Μπατζιάκα οι υπόλοιποι που δεν ανανέωσαν τις άδειές τους δεν θα μπορούν να στήσουν πάγκους στις λαϊκές μόλις τεθεί σε εφαρμογή η νέα Κανονιστική η οποία τις επόμενες ημέρες τίθεται προς έγκριση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας (ως προς τις οδούς που έχουν επιλεχθεί), στα τοπικά συμβούλια, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τέλος στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπατζιάκας, η μη ανανέωση αδειών αφορά σε πωλητές βιομηχανικών ειδών οι οποίοι έχουν χρέη χιλιάδων ευρώ στα δημοτικά ταμεία εδώ και χρόνια και δεν έχουν φροντίσει ούτε καν για τη ρύθμιση των χρεών τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν δημοτική ενημερότητα που είναι ένα από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση των αδειών.

Τα χρέη αγγίζουν σχεδόν το μισό εκατ. ευρώ κάποιοι χρωστούν ακόμη και 10.000 ευρώ ο καθένας, σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης, υπάλληλοι της οποίας δέχθηκαν ακόμη και απειλές από «θιγόμενους» που δεν θα μπορούν να στήνουν πάγκους στις λαϊκές. «Θα σας ανατινάξω» φέρεται να απείλησε υπαλλήλους ένας από τους πωλητές. «Θα δεις τι θα πάθεις», είπε ένας δεύτερος.

Ο κ. Μπατζιάκας καταδίκασε τη σε βάρος υπαλλήλων επίθεση από ορισμένους πωλητές που μολονότι έχουν υπέρογκα χρέη επί σειρά ετών, θεωρούν ότι… φταίνε οι δημοτικοί υπάλληλοι.

«Δεν έχουμε στόχο να αποκλείσουμε κανέναν. Οποιος ρυθμίσει τις οφειλές του, τις αποπληρώνει κανονικά και βγάλει δημοτική ενημερότητα θα μπορεί να επιστρέψει στις λαϊκές», σημείωσε ο κ. Μπατζιάκας.

Το πρόβλημα αφορά στους πωλητές βιομηχανικών ειδών κι όχι στους παραγωγούς και πωλητές οπωρολαχανικών που ανανέωσαν στο σύνολό τους τις άδειές τους.

Παρέμβαση ΛΑΣ

Για το θέμα της μη ανανέωσης αδειών από 50 και πλέον πωλητές παρεμβαίνει με ερώτησή της στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου η παράταξη της ΛΑΣ υποστηρίζοντας ότι «η μη ανανέωση αδειών θα έχει οδυνηρές συνέπειες στην επιβίωσή τους».

Ζητά μάλιστα από τη δημοτική αρχή να διευκολύνει τους επαγγελματίες για την αποπληρωμή των οφειλών τους με ρύθμιση 120 δόσεων και να εφαρμόσει ημερήσια είσπραξη του τέλους λαϊκών προκειμένου να μην συσσωρεύονται οφειλές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου