ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Κανένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό

παμε-μαγνησίας-κανένα-μέτρο-προστασί-850311

Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξολόθρευση των εργασιακών δικαιωμάτων και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, υποστήριξε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των στελεχών του ΠΑΜΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, Κώστας Στεργίου, με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ και το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Δευτέρα στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Στεργίου, «οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ προβάλλουν ως «φάρμακο διά πάσα νόσον» το επικίνδυνο «σχέδιο Πισσαρίδη». Το εν λόγω σχέδιο περιλαμβάνει παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης και περαιτέρω επιβολή των “ευέλικτων” εργασιακών σχέσεων που ευαγγελίζονται ΕΕ – επιχειρηματικοί όμιλοι, δηλαδή κατευθύνσεις και πολιτικές που ήδη έχουν τσακίσει τα δικαιώματα ιδιαίτερα των νέων εργαζομένων, που σύμφωνα με την κυβέρνηση δήθεν ευνοούνται».

Τόνισε ακόμη πως «με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, επικυρώνονται οι ανατροπές που έφερε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τον Αύγουστο (επέκταση του προγράμματος «Συν-Εργασία» έως το τέλος του έτους και του καθεστώτος της αναστολής συμβάσεων έως το τέλος του Οκτώβρη)».

Για την πανδημία

Αναφορικά με την πανδημία ο κ. Στεργίου είπε πως «η ανησυχία που υπάρχει για τη νέα έξαρση της πανδημίας πρέπει να σημάνει εδώ και τώρα συναγερμό, διεκδίκηση για άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και για την προστασία των εργαζομένων μέσα στους εργασιακούς χώρους, των παιδιών μας στους χώρους εκπαίδευσης, των ηλικιωμένων στους οίκους ευγηρίας κοκ».

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Οι πρώτοι χώροι διασποράς του ιού είναι οι εργασιακοί χώροι και τα μέσα μεταφοράς όπου δε λαμβάνεται κανέναν μέτρο προστασίας των εργαζομένων, εκεί που τα υγειονομικά πρωτόκολλα σταματάνε στις πύλες των εργοστασίων. Εκεί που δε γίνεται κανένας έλεγχος και όταν γίνεται αυτός πραγματοποιείται κάτω από πιέσεις και καταγγελίες. Εκεί που δε γίνονται μαζικά τεστ και τα όποια μέτρα της κυβέρνησης που παίρνει τάχα για την πανδημία είναι για να δώσουν ώθηση στην παραπέρα αυθαιρεσία της εργοδοσίας. Τα κρούσματα στα εργοστάσια έχουν όνομα: Κυβέρνηση, εργοδοσία και υπουργείο Εργασίας με υπουργό τον γνωστό Βρούτση. Καταγγέλλουμε ότι στην περιοχή μας επιχειρήσεις που μεταφέρουν το προσωπικό με λεωφορεία, οι εργαζόμενοι στοιβάζονται σαν σαρδέλες γιατί αποτελεί κόστος η δρομολόγηση και άλλου λεωφορείου. Τα μέτρα υγιεινής είναι σχεδόν ανύπαρκτα, οι εργαζόμενοι συγχρωτίζονται στους χώρους δουλειάς και στην αλλαγή της βάρδιας».

Καταλήγοντας ο κ. Στεργίου ανέφερε ότι το ΠΑΜΕ στηρίζει και συμμετέχει στην σημερινή κινητοποίηση στις 7 το απόγευμα στον Αγιο Νικόλαο στον Βόλο που διοργανώνουν το σωματείο καθαριστριών και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου