ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της 111 Π.Μ.

παρέμβαση-για-τους-ελεγκτές-εναέριας-850369

Η Ενωση Στρατιωτικών ζητεί να τους δίδεται ειδική αποζημίωση

Ανιση είναι για την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων Βόλου και Μαγνησίας (ΕΣΠΕΒΜ) η οικονομική μεταχείριση μεταξύ των στρατιωτικών Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ) Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (ΥΠΑ) και εν προκειμένω της 111 Π.Μ.

Η Ενωση θεωρεί θετική και δίκαιη την προσθήκη του στρατιωτικού προσωπικού (της ΠΑ) που παρέχει υπηρεσίες Μετεωρολογίας, στην προβλεπόμενη αποζημίωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (EUROCONTROL).

Όπως επισημαίνει, εδώ και είκοσι χρόνια στους στρατιωτικούς ΕΕΚ της ΠΑ δεν καταβάλλεται η προαναφερθείσα σχετική αποζημίωση.

Η Ενωση ζητεί από τους βουλευτές Μαγνησίας την τροποποίηση του Νόμου 4590/2019 με πρόβλεψη για συμμετοχή στην κατανομή των αποδιδόμενων τελών του Ευρωπαϊκού EUROCONTROL, καθώς και τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού επ’ ωφελεία του προσωπικού.

Όπως σημειώνει, οι υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Εναέριας Κυκλοφορίας στα αεροδρόμια κοινής χρήσης (ΥΠΑ – ΓΕΑ) παρέχονται από ελεγκτές της Πολεμικής Αεροπορίας αδαπάνως επ’ ωφελείας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Οι στρατιωτικοί ΕΕΚ παρέχουν τις παραπάνω υπηρεσίες σε περίπου 100.000 κινήσεις πολιτικών αεροσκαφών ανά έτος με αυξητική τάση, χωρίς να αποδίδεται στην Πολεμική Αεροπορία το αναλογούν ποσοστό των αποδιδόμενων από το EUROCONTROL τελών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου