ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναμονή του «Ιανού»: Τί φέρνει στη Μαγνησία

σε-αναμονή-του-ιανού-τί-φέρνει-στη-μα-850373

Καθησυχαστικός ο Νίκος Καντερές, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν θα είναι έντονα τα φαινόμενα στη Μαγνησία

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το κύμα κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Ιανός», με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, που όμως αναμένεται να είναι ήπιο στη Μαγνησία.

Το φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία του από αύριο το βράδυ μέχρι και το Σάββατο, θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας, με δυνατούς ανέμους και κατά τόπους βροχοπτώσεις, με την καλή διάθεση του καιρού να επανέρχεται την Κυριακή.

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του «Ιανού», σύμφωνα με την ονομασία που έδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr, ο Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής πρόγνωσης της ΕΜΥ, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το κύμα δεν αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα τη Μαγνησία, αλλά κατά κύριο λόγο την Πελοπόννησο, περισσότερο από κάθε περιοχή, τα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και κατόπιν την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

«Πρόκειται για βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την περιοχή ανοιχτά της Λιβύης, για να χαλάσει τον καιρό βασικά αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο. Την Κυριακή θα βελτιωθεί οι καιρός, με την κακοκαιρία να επηρεάζει την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του φαινομένου στη Μαγνησία, ο κ. Καντερές τόνισε ότι «περιμένουμε πτώση της θερμοκρασίας και βροχές, όχι όμως έντονα φαινόμενα. Δεν δείχνει να επηρεάζεται ιδιαίτερα η Μαγνησία».

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «την Κυριακή επανέρχεται ο καλός καιρός και η επόμενη εβδομάδα δείχνει να είναι καλή. Ανοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα και γενικά δεν περιμένουμε ανησυχητικά φαινόμενα στη Μαγνησία».

Πάντως, δεν είναι ακόμα σαφές αν ο «Ιανός» θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί μεσογειακός κυκλώνας, κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

ΓΛ. ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου