ΤΟΠΙΚΑ

50 αιτήσεις με το «καλημέρα» στον Βόλο για το εποχικό επίδομα

50-αιτήσεις-με-το-καλημέρα-στον-βόλο-γ-850483

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι – Ολα τα βήματα στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, που άνοιξε ο ΟΑΕΔ – Εως 30 Νοεμβρίου ανοιχτή η διαδικασία

Συνολικά 50 αιτήσεις με το «καλημέρα» υποβλήθηκαν χθες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα από εποχικούς εργαζόμενους στον Βόλο, που πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το εποχικό επίδομα που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Το ποσό του εποχικού επιδόματος ανάλογα την ειδικότητα και τα κριτήρια που έχει ο κάθε εποχικός εργαζόμενος, διαφέρει. Έτσι τα ποσά κυμαίνονται από 508 ευρώ έως 1.016 ευρώ.

Ειδικότερα, για οικοδόμους το εποχικό επίδομα ορίζεται στο 70% του 37πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη, για σμυριδεργάτη ορίζεται στο 70% του 50πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη, για τα επαγγέλματα των δασεργατών – ρητινοσυλλεκτών, καπνεργατών, αγγειοπλαστών -κεραμοποιών-πλινθοποιών και μισθωτών ναυπηγ/κής ζώνης ορίζεται στο 70% του 35πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.

Ακόμη για τα επαγγέλματα των μουσικών – τραγουδιστών, ηθοποιών, υποδηματεργατών, χειριστών-βοηθών χειριστών κιν/φου, ελεγκτών θεάτρου – κιν/φου, ταμιών κιν/φου – θεάτρου, τεχνικών κιν/φου & τηλεόρασης, ταξιθετών θεάτρου – κιν/φου, χειριστών εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών κλπ μηχανημάτων και μισθωτών τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, χορευτών – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και των τεχνικών απασχολούμενών σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, ορίζεται στο 70% του 25πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.

Εκτός από τις παραπάνω ειδικότητες, δικαιούχοι εποχικού επιδόματος επίσης είναι συνταξιούχοι, που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2019, αλλά κατά το έτος 2018 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2019 εφόσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 €, όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2020 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις και όσοι κατετάγησαν προκειμένου να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία από 11/9/2020 και μετά, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

Αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά έως τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου. Η υποβολή της σχετικής αίτησης γίνεται είτε αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από οποιοδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης, είτε μέσω ΚΕΠ. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet στην καρτέλα «Εργασία και Ασφάλιση/ Ανεργία / Ειδικό εποχικό βοήθημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου