ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: Συνωστισμένοι οι μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας

αλ-μεϊκόπουλος-συνωστισμένοι-οι-μαθη-850543

Την εικόνα συνωστισμού στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μαγνησίας όπου στο 60% των σχολικών αιθουσών περιλαμβάνονται άνω των 20 μαθητών εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μετά και από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Μαγνησίας.

«Όλα αυτά, ενώ ο αριθμός του σχολικού προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία είναι ελάχιστος», σημείωσε ο Βουλευτής που ανέφερε ότι «εξαιτίας της κωλυσιεργίας της κυβέρνησης, η σχετική Εγκύκλιος με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες δεν έχει φτάσει ακόμα στα σχολεία, γεγονός που δημιουργεί σύγχυση μεταξύ στο εκπαιδευτικό προσωπικό μεταξύ άλλων και σχετικά με τη διαδικασία για τη λήψη της άδειας ειδικού σκοπού, αλλά και αναφορικά με τα κριτήρια για την υπαγωγή στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες».

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, «πρόβλημα δημιουργεί και η ιδιαίτερη φύση της Β’βαθμιας διδασκαλίας, καθώς οι καθηγητές σύμφωνα με το εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα, πραγματοποιούν μαθήματα σε διαφορετικά σχολεία, με αποτέλεσμα ένας καθηγητής να έρχεται σε επαφή μέχρι και με 300 παιδιά ανά εβδομάδα και ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης υπήρξε παντελής απουσία προληπτικού ελέγχου στο εκπαιδευτικό και στο υπόλοιπο σχολικό προσωπικό πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

«Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη αύξηση της ετοιμότητας στα σχολεία και την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας μαθητών και προσωπικού. Η κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα και σε συνεργασία και με τους ΟΤΑ για την αύξηση των σχολικών αιθουσών στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών (πχ Ιταλίας), ώστε να δημιουργηθούν τμήματα με λιγότερους μαθητές», επεσήμανε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να ικανοποιήσουν τα αιτήματα σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας της Μαγνησίας, για περισσότερες σχολικές αίθουσες, περισσότερο εκπαιδευτικό προσωπικό, περισσότερο προσωπικό καθαριότητας και διάθεση επαρκούς αριθμού διαγνωστικών τεστ για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και την καλύτερη υγειονομική προστασία καθηγητών και μαθητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου