ΤΟΠΙΚΑ

Αρση των περιοριστικών μέτρων στον Βόλο ζητεί ο Αχ. Μπέος

αρση-των-περιοριστικών-μέτρων-στον-βό-850547

Κατανοεί, όπως δήλωσε σήμερα, τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης και αναψυχής του Βόλου, όπου συνεχίζεται η ισχύς των μέτρων περιορισμού λειτουργίας του ωραρίου τους παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν καταγραφεί μόλις δύο κρούσματα κορονοϊού, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Αχιλλέας Μπέος.

«Εχουν δίκιο – υπογράμμισε με δήλωσή του – αφού υφίστανται μεγάλη οικονομική ζημία χωρίς να συντρέχει λόγος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί είναι και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στον τομέα αυτό που δεν έχουν δουλειά. Ήδη από τις 3 Σεπτεμβρίου έχω στείλει επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και του ζητώ την άρση των μέτρων, υπογραμμίζοντας ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν και ότι από τη συνέχισή τους υπάρχουν οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες χωρίς λόγο.

Υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει, αλλά δεν θα αποφασίσει μόνος, αφού θα πρέπει να δώσουν πράσινο φως και οι επιστήμονες. Ελπίζω πάντως μέχρι τέλος της εβδομάδας να έχουμε μια θετική εξέλιξη», είπε ο κ. Μπέος.

Χαρακτηριστική, τέλος, ήταν η αναφορά του κ. Μπέου σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες του κλάδου τους οποίους δεν κατονόμασε, αλλά υπέδειξε ως υπαίτιους της κατάστασης με την συμπεριφορά που επέδειξαν. “Αν ήμουν επιχειρηματίας στο χώρο θα τους έδερνα” είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου