ΑΛΜΥΡΟΣ

Επίσκεψη του βουλευτή Κων. Μαραβέγια στον Αλμυρό

επίσκεψη-του-βουλευτή-κων-μαραβέγια-σ-850583

Για τα προβλήματα της περιοχής Αλμυρού ενημερώθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια διαδοχικών επισκέψεων που πραγματοποίησε, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο της πόλης, το Κέντρο Υγείας, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Βασικό πρόβλημα του Δήμου Αλμυρού, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, αποτελεί η υποστελέχωση και κυρίως η έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού στην οικονομική και την τεχνική υπηρεσία, με αποτέλεσμα την αδυναμία διεκδίκησης και απορρόφησης κονδυλίων για την υλοποίηση έργων. Ο ίδιος ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Μαραβέγια για τα έργα που διεκδικεί η δημοτική αρχή και, επίσης, αναφέρθηκε στα σχέδια για την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού, μέσα από την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής, όπως είναι τα φαράγγια και οι λίμνες.

Κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, ο βουλευτής Μαγνησίας ενημερώθηκε για την ανάγκη ενίσχυσης της δομής με έναν διοικητικό υπάλληλο και δυο οδηγούς ασθενοφόρου, καθώς επίσης για τις εργασίες που απαιτείται να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστούν κτιριακά προβλήματα.

Στην Αστυνομία, συζήτησε με τα στελέχη της υπηρεσίας για τις αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα, εξαιτίας των πρόσθετων ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και ευρύτερα στην περιοχή. Επίσης, σε συνάντηση που είχε με τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας κ. Λευτ. Αναδιώτη, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προκύπτουν από το οργανόγραμμα της υπηρεσίας, οι αρμοδιότητες της οποίας εκτείνονται σε τρεις Νομούς (Μαγνησίας, Λάρισας και Φθιώτιδας) και σε μήκος 80 χιλιομέτρων. Όπως τονίστηκε, η έλλειψη ενιαίου φορέα διοίκησης και συντονισμού των αυτοκινητοδρόμων προκαλεί δυσλειτουργίες στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, ενώ ένα άλλο θέμα που τέθηκε ήταν και η πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων εξαιτίας των αδέσποτων ζώων.

Τέλος, στην Πυροσβεστική ο κ. Μαραβέγιας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη της για τις αναγκαίες παρεμβάσεις ενίσχυσης της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας στην περιοχή, όπως επίσης και για την αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη την ενημέρωση που είχε από τους φορείς της περιοχής Αλμυρού και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στις διεκδικήσεις τους, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου