ΤΟΠΙΚΑ

Γονιός μαθητή στον Βόλο: «Αρνούμαι τη φοίτηση του παιδιού μου»

γονιός-μαθητή-στον-βόλο-αρνούμαι-τη-φ-850615

Ο γονιός θεωρεί ότι η χρήση μάσκας από το παιδί του δεν είναι απαραίτητη και προτιμά να μην το στείλει στο σχολείο

Αίτημα άρνησης φοίτησης του παιδιού του σε γυμνάσιο του πολεοδομικού συγκροτήματος κατέθεσε χθες γονέας μαθητή, ο οποίος αντιδρά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Μπορεί κατά την προχθεσινή ημέρα των Αγιασμών το κλίμα στον Βόλο να ήταν ήρεμο και εκτός από μεμονωμένο συμβάν σε δημοτικό σχολείο να μη σημειώθηκε άλλο… παρατράγουδο, χθες ωστόσο έγινε η πρώτη εμφάνιση γονέα- αρνητή χρήσης μάσκας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γονιός που αντιδρά στη χρήση μάσκας από το παιδί του κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, φρόντισε να επισημοποιήσει τη θέση του με έγγραφο αίτημα που υπέβαλε στη διεύθυνση του γυμνασίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γονέας δεν επικαλείται κάποιους συγκεκριμένους λόγους υγείας που θα μπορούσαν να εξαιρέσουν το παιδί του από τη χρήση μάσκας. Θεωρεί ότι δεν είναι απαραίτητη και από τη στιγμή που η χρήση της είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς προτιμά να μην πάει το παιδί του στο σχολείο και κατέθεσε αίτημα άρνησης φοίτησης.

Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας που βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρωτόγνωρο περιστατικό ενημέρωσε για το συμβάν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ζητώντας οδηγίες για το πώς θα αντιμετωπίσει το περιστατικό.

Για το συμβάν ενήμερος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας ο οποίος μέχρι και αργά χθες το βράδυ συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Παιδείας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και αφορούσαν στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων εν μέσω πανδημίας του νέου κορονοϊού, ήταν και αυτό των αρνητών χρήσης μάσκας και του τρόπου αντιμετώπισής τους.

Μέχρι στιγμής οι οδηγίες που έχουν δεχθεί τα σχολεία αφορούν στη βεβαίωση απουσίας στους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα στο μάθημα.

Σήμερα και μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δοθούν κατευθύνσεις προς τον διευθυντή του σχολείου για τον χειρισμό του περιστατικού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου