ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου – Ενωσης Γονέων Βόλου

συνάντηση-αλ-μεϊκόπουλου-ενωσης-γον-850847

Με την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου συναντήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ήδη πραγματοποιήσει κοινοβουλευτική παρέμβαση ζητώντας την επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία της Μαγνησίας πριν το πρώτο κουδούνι, τόνισε «την απουσία οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και χαρακτήρισε τους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» με άμεσο κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών».

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, κρίσιμο ζήτημα παραμένει ο συνωστισμός των μαθητών στις τάξεις καθώς 148 τμήματα Δημοτικών της Μαγνησίας θα λειτουργήσουν φέτος με πάνω από 20 μαθητές τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότερες σχολικές αίθουσες έχουν μέγεθος περίπου 40τ.μ.

Συζητήθηκε και το θέμα του καθαρισμού των σχολικών αιθουσών και «της τεράστιας καθυστέρησης στην πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού καθαριότητας που και πάλι δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών για αποτελεσματικό καθαρισμό και απολύμανση». Στο επίκεντρο βρέθηκαν και θέματα, όπως τα μαζικά προληπτικά τεστ, η ανάγκη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, αλλά και το σοβαρό έλλειμμα εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που εργάζονται ως συνοδοί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου