ΤΟΠΙΚΑ

Διανομή μασκών στο και πέντε ~ Σήμερα θα μοιραστούν οι υφασμάτινες

διανομή-μασκών-στο-και-πέντε-σήμερα-θα-850857

Αρχίζει η διανομή και των παγουριών, που προορίζονται για μαθητές του Δημοτικού

Ακόμη και μετά το πρώτο σχολικό κουδούνι, που ήχησε χθες στις 8:15 το πρωί, συνεχιζόταν η διανομή μασκών στα σχολεία, προκειμένου να δοθούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σε πρώτη φάση μαθητές και εκπαιδευτικοί παρέλαβαν μάσκες μιας χρήσης και χθες αργά το μεσημέρι κατέφθασαν και οι υφασμάτινες, οι οποίες θα διανεμηθούν σήμερα στα σχολεία.

Η πλειονότητα των μαθητών πάντως προσήλθε χθες στα σχολεία κάνοντας χρήση δικών της μασκών, ενώ σε όσους δεν είχαν μαζί τους οι σύλλογοι διδασκόντων φρόντισαν να τους εξοπλίσουν από τις προμήθειες, στις οποίες φρόντισαν να προχωρήσουν το προηγούμενο διάστημα. Από το τμήμα Παιδείας του Δήμου Βόλου, που παρέλαβε τις μάσκες για λογαριασμό όλου του νομού Μαγνησίας το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι, δόθηκε τιτάνιος αγώνας προκειμένου οι μάσκες να βρίσκονται για τις τελετές των Αγιασμών στα σχολεία.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, έγινε πρώτα κατανομή των μασκών ανά Δήμο προκειμένου κάθε εκπρόσωπος να τις πάρει για να τις μοιράσει στα σχολεία του. Στη συνέχεια έγινε η κατανομή ανά σχολείο ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και προχθές Κυριακή εθελοντές δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη τοπικών συμβουλίων διένειμαν μάσκες στα σχολεία της εκλογικής τους περιφέρειας.

Χθες το πρωί στο τμήμα Παιδείας, στο κτίριο Μουρτζούκου, η διανομή άρχισε από τις 7 το πρωί. Διευθυντές σχολικών μονάδων έσπευσαν να παραλάβουν τις κούτες με τις μάσκες μιας χρήσης.

Συνολικά 16.500 μάσκες διανεμήθηκαν έως και χθες στις δέκα το πρωί, με τους εκπαιδευτικούς να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους προκειμένου να υπογράψουν και να παραλάβουν την κούτα με τις ποσότητες που τους αντιστοιχούν για να επιστρέψουν και να τις μοιράσουν στα σχολεία τους.

Σύμφωνα με την κ. Μποντού χθες το μεσημέρι έγινε και η παραλαβή των υφασμάτινων μασκών, τριών ανά μαθητή ή εκπαιδευτικό, οι οποίες θα διανεμηθούν κατά τον ίδιο τρόπο σήμερα στα σχολεία. Παράλληλα με τις υφασμάτινες μάσκες θα γίνει και η διανομή των παγουριών στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Συμμορφωμένοι οι μαθητές

Το σύνολο σχεδόν των μαθητών προσήλθε στα σχολεία με τη δική του μάσκα ο καθένας, την οποία θα πρέπει εφεξής να φορά τόσο στο σχολικό λεωφορείο, όσο και στις τάξεις.

Μαθητές, που βρέθηκαν στον Αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού, παραδέχθηκαν ότι η μάσκα είναι για το καλό τους και κάνουν προσπάθεια να συνηθίσουν τη χρήση της.

«Μιλάς λίγο περίεργα με τη μάσκα», παρατήρησε η Ελένη. «Δεν ακούγεσαι καλά», συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να συνεχίσουν να τη φορούν. «Δεν μπορείς να πάρεις καλά ανάσα, αλλά είναι για την υγεία μας», είπε ο Χρήστος και όλοι μαζί οι μαθητές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να φορούν τις μάσκες τους.

Ενταση σε Δημοτικό Σχολείο

Παρά τη γενική συμμόρφωση, δεν έλειψε και μικρής διάρκειας ένταση σε σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται τα 15ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου.

Μεμονωμένοι γονείς, που συνόδευσαν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς την απαραίτητη μάσκα, ήρθαν σε σύγκρουση με τον διευθυντή. Οι γονείς αρνούνταν να φορέσουν στα παιδιά τους μάσκες με τον διευθυντή να τους διαμηνύει σε αυστηρό τόνο ότι εφαρμόζει τον νόμο και να καλεί τους γονείς να συμμορφωθούν με τους κανόνες του σχολείου.

« Για τα παιδιά μας το κάνουμε» διαμαρτυρόταν μητέρα που επίσης τάσσεται κατά της χρήσης μάσκας, ωστόσο το λεκτικό επεισόδιο έληξε λίγα λεπτά αργότερα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου