ΤΟΠΙΚΑ

Αγιασμό… στο σπίτι τους έκαναν μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου

αγιασμό-στο-σπίτι-τους-έκαναν-μαθητέ-850859

Δεν επιτράπηκε η είσοδος στο σχολείο σε όσους θερμομετρήθηκαν πάνω από 37,5ο C – Εντονες διαμαρτυρίες από γονείς, ζήτημα ατομικής ευθύνης θέτει ο διευθυντής

Αγιασμό… στο σπίτι τους κλήθηκαν να κάνουν μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, οι οποίοι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κατέγραψαν και τις πρώτες απουσίες. Πρόκειται για μαθητές, που θερμομετρήθηκαν πάνω από 37,5ο C και δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στις αίθουσες διδασκαλίας. Το συμβάν προκάλεσε αντιδράσεις από γονείς μαθητών, την ίδια ώρα που ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Χατζηκυριάκος θέτει ζήτημα ατομικής ευθύνης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κατά την προσέλευση των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου στις σκάλες υπήρχαν εκπαιδευτικοί με ηλεκτρονικό θερμόμετρο ανά χείρας, που θερμομετρούσαν έναν έναν τους μαθητές και έλεγχαν αν φορούν την απαιτούμενη μάσκα, προκειμένου στη συνέχεια να τους επιτραπεί η είσοδος στις αίθουσες διδασκαλίας, βάσει του προγράμματος πριν την τελετή του Αγιασμού.

Σε ορισμένους μαθητές δεν επιτράπηκε η είσοδος, καθώς το θερμόμετρο έδειξε κόκκινο και τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στο σπίτι.

Εξαλλοι γονείς διαμαρτυρήθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ καταγγέλλοντας υπερβάλλοντα ζήλο από εκπαιδευτικούς.

«Το παιδί μου ήρθε στο σπίτι κλαίγοντας. Τον μέτρησαν 37,2 και δεν του επέτρεψαν να βρίσκεται στο σχολείο. Δεν πήρε ούτε καν τα βιβλία ή τις μάσκες του», ανέφερε διαμαρτυρόμενος γονιός στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μιλώντας για απαγόρευση εισόδου σε τουλάχιστον 30 μαθητές του σχολείου από την πρώτη κιόλας ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Ερωτηθείς για το συμβάν ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Βόλου Γιώργος Χατζηκυριάκος υποστήριξε ότι εφαρμόζει διαταγές του Υπουργείου Παιδείας. «Ολα τα παιδιά θερμομετρήθηκαν και ελέγχθηκαν αν φορούν μάσκες πριν περάσουν στις αίθουσες διδασκαλίας.

Οσα παιδιά θερμομετρήθηκαν πάνω από 37,5 υποβλήθηκαν σε επαναληπτικές μετρήσεις, πέντε και έξι φορές.

Το ηλεκτρονικό θερμόμετρο που διαθέτουμε ως σχολείο είναι αξιόπιστο και έχει απόκλιση μόλις 0,2%. Σε πέντε μαθητές μας συστήσαμε να πάνε στο σπίτι και να ελέγξουν την υγεία τους.

Κάποιοι άλλοι έφυγαν από μόνοι τους χωρίς να περιμένουν για την επαναληπτική θερμομέτρηση. Εμείς εφαρμόζουμε όσα προβλέπονται για να προστατεύσουμε την υγεία όλων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι όμως και ζήτημα ατομικής ευθύνης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηκυριάκος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οι μαθητές εφόσον είναι καλά στην υγεία τους μπορούν σήμερα να πάνε στο σχολείο και να παραλάβουν βιβλία, μάσκες και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της ημέρας.

Σε κάθε περίπτωση οι θερμομετρήσεις θα συνεχίζονται πριν την έναρξη του σχολικού προγράμματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου