ΤΟΠΙΚΑ

Μηνύματα για τη νέα σχολική χρονιά

μηνύματα-για-τη-νέα-σχολική-χρονιά-850861

Σε μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας δήλωσε «απόλυτα βέβαιος ότι με τη στήριξη της Πολιτείας και με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών αυτή η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί χωρίς την ύπαρξη προβλημάτων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια των γνωστικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών μας και, κατά συνέπεια, για την ομαλή σχολική και κοινωνική τους ενσωμάτωση».

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζήτησε ειδικά για φέτος περισσότερους εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες. «Ολοι μας και ο καθένας από τη θέση του οφείλουμε να εργαστούμε αρμονικά και να σταθούμε αρωγοί στον επίπονο αγώνα των μαθητών, ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες που θα τους οδηγήσουν στην πραγματοποίηση των ονείρων τους», σημείωσε.

Από την πλευρά της η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση αντιμετώπισε το άνοιγμα των σχολείων με την ίδια προχειρότητα και αναποφασιστικότητα που αντιμετώπισε τον τουρισμό, την δημόσια υγεία το χώρο της εργασίας και της οικονομίας που επλήγησαν από την πανδημία».

Σε εγρήγορση ο Δήμος Βόλου

Στην απόλυτη προτεραιότητα, που συνιστούν για τη δημοτική αρχή οι μαθητές, αναφέρεται σε μήνυμά του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος: «Δίνοντας, όπως πάντα άλλωστε, απόλυτη προτεραιότητα στις ανάγκες των παιδιών μας κατορθώσαμε στον βαθμό που μας αναλογεί, με βάση τις αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης, να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες συνθήκες για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Πέρα από τις ετήσιες, καθιερωμένες, εργασίες για τη συντήρηση και επισκευή των διδακτηρίων για τις οποίες φέτος μαζί με την ενεργειακή αναβάθμιση του Καρτάλειου διαθέσαμε περί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για περισσότερη καθαριότητα, άρα και ασφάλεια στους χώρους μάθησης των παιδιών μας.

Ξεπερνώντας τις αναπόφευκτες γραφειοκρατικές διαδικασίες συγκροτήσαμε ειδικά συνεργεία με τη συνδρομή της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου και ξεκινήσαμε τους καθαρισμούς και τις απολυμάνσεις των διδακτηρίων πριν καν ακόμη προσληφθούν οι νέες καθαρίστριες, που ήδη, πάντως, ανέλαβαν υπηρεσία.

Προγραμματίσαμε και για τον προσεχή ένα, τουλάχιστον, μήνα, κάθε Σαββατοκύριακο ειδικά συνεργεία θα προχωρούν σε απολυμάνσεις των διδακτηρίων για τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας.

Η πολιτική ηγεσία του Δήμου μας και οι υπηρεσίες βρισκόμαστε σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα να παρέμβουμε και να συνδράμουμε όπου μας ζητηθεί και όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχουν προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου