ΤΟΠΙΚΑ

Στον ανακριτή Βόλου ο 44χρονος για τη δολοφονία της Χρυσούλας Σπαθούλα

στον-ανακριτή-βόλου-ο-44χρονος-για-τη-δο-850869

Σήμερα ή τις επόμενες ημέρες η μεταγωγή τού δεύτερου ύποπτου για τον φόνο

Στον ανακριτή Βόλου αναμένεται να οδηγηθεί ο 44χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με το χθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, συνελήφθη το περασμένο Σάββατο το βράδυ στη Φλώρινα ως δεύτερος ύποπτος για τον φόνο της 71χρονης Χρυσούλας Σπαθούλα, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο τον Μάιο του 2002 και η στυγερή δολοφονία της έμενε ανεξιχνίαστη για χρόνια.

Η υπόθεση άνοιξε τον περασμένο Ιούλιο μετά από 18 χρόνια από τον θάνατο της άτυχης γυναίκας, όταν ταυτοποιήθηκαν δύο αποτυπώματα που είχαν ληφθεί από το σπίτι της νεκρής, τα οποία υπήρχαν στη δικογραφία της υπόθεσης στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Η Αστυνομία προχώρησε τότε στη σύλληψη 43χρονου Αλβανού, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και στις 22 Ιουλίου κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος φέρεται να «έδειξε» για υπαίτιο του φόνου τον 44χρονο ομοεθνή του, ο οποίος συνελήφθη στη Φλώρινα καθ’ οδόν για Βόλο, ενώ λίγο νωρίτερα είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μέσω Κρυσταλλοπηγής.

Ο 43χρονος αρνείται τη συμμετοχή του στο έγκλημα και έχει ζητήσει να ληφθούν αποτελέσματα DNA. Εντούτοις, κρατείται με το αδίκημα της διάπραξης ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Εναντίον του 44χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Βόλου και όλο αυτό το διάστημα οι αστυνομικές αρχές τον αναζητούσαν. Για τη σύλληψη ενημερώθηκε, τόσο η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας όσο και η Εισαγγελία Βόλου.

Ο 44χρονος θα μεταχθεί στον Βόλο για την απολογία του.

Η άτυχη Χρυσούλα Σπαθούλα βρέθηκε νεκρή στο φτωχικό της σπίτι στο Διμήνι. Οπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, το πτώμα της εντοπίστηκε δύο περίπου μέρες μετά τη δολοφονία της τον Μάιο του 2002 όταν γείτονές της παραξενεύτηκαν από τη μισάνοιχτη είσοδο του σπιτιού. Το άψυχο σώμα της βρισκόταν μέσα σε λίμνη αίματος κοντά στην είσοδο.

Η ιατροδικαστής εντόπισε χτυπήματα στα πλευρά και στο κεφάλι της, εκδορές στο σώμα από σουγιά και μώλωπες στον λαιμό της.

Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν ότι ο θάνατός της επήλθε 30 περίπου ώρες πριν τον εντοπισμό της και αρχικά η ιατροδικαστής θεωρεί ότι ο θάνατός της επήλθε από κατακλυσμιαία αιμορραγία, αποκλείοντας το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Δύο περίπου 24ωρα αργότερα ωστόσο η νεκροψία επιβεβαίωσε τις υποψίες των αστυνομικών, καθώς διαπιστώνει βίαιο θάνατο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου