«Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε από τη ΔΕΘ τις...αξιώσεις του κεφαλαίου»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-15, 07:03:19
«Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε από τη ΔΕΘ τις...αξιώσεις του κεφαλαίου»

Καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

«Ομιλία βγαλμένη μέσα από τις αντεργατικές υπαγορεύσεις του κεφαλαίου, που επιχειρεί να νομιμοποιήσει τις αξιώσεις του σε βάρος των εργαζόμενων, επέλεξε να κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, «καλυμμένος» πίσω από τη «μάσκα» της πανδημίας του κορονοϊού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου, με αφορμή τις εξαγγελίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με το Ε.Κ.Β. «για άλλη μια φορά από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη απουσίαζαν τα συγκεκριμένα, και προεκλογικώς υπεσχημένα, μέτρα για τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία, ενώ περίσσευαν οι σκληρές, συντηρητικές συνταγές και οι δήθεν μεταρρυθμίσεις!

Για άλλη μια φορά, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν, στο όνομα του κορονοϊού, αυτή τη φορά, να «βάλουν πλάτη» με περικοπές των μισθών τους, ασφαλιστικές απώλειες και νέο «ψαλίδισμα» κοινωνικών παροχών, καθώς κανένα άλλο ουσιαστικό μέτρο, πλην κάποιου αριθμού ψηφοθηρικών προσλήψεων, που ανακοίνωσε σε…βάθος χρόνου, δεν βγήκε απ’ το στόμα του. Αντ’ αυτών, το δόγμα «μισός μισθός, μισή δουλειά», η νομιμοποίηση της ελαστικοποίησης της εργασίας και τα επιδοματικού χαρακτήρα φιλοδωρήματα, με πρόσχημα τον “covid 19”, είναι τα πρώτα, επικίνδυνα βήματα για την αποσταθεροποίηση και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που όλως τυχαίως συμφωνούν και συμπίπτουν με τις επί χρόνια αξιώσεις και στοχεύσεις των βιομήχανων.

Εν κατακλείδι, οι περιβόητες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η «λίστα» των μέτρων, που υπαγόρευσε στην κυβέρνηση το μεγάλο κεφάλαιο, δήθεν για να αντιμετωπισθούν οι τραγικές συνέπειες της πανδημίας και της νέας κεφαλαιοκρατικής κρίσης, που αυτή προκαλεί. Για τους εργαζόμενους τίποτα, εξόν από νεοφιλελεύθερη και πάλι «συμπάθεια»».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=