ΤΟΠΙΚΑ

Σε ιδιώτη το τένις στη Ν. Ιωνία

σε-ιδιώτη-το-τένις-στη-ν-ιωνία-850887

Ο ανάδοχος θα κληθεί να κάνει επενδύσεις ύψους 425.000(!) ευρώ τα πέντε πρώτα χρόνια

Σε δημοπρασία βγαίνει το Κέντρο Αντισφαίρισης (τένις) στη Ν. Ιωνία Βόλου. Τις εγκαταστάσεις θα κληθεί να διαχειριστεί ιδιώτης ο οποίος όμως θα πρέπει να επενδύσει ποσό 425.000 ευρώ(!) τα πέντε πρώτα χρόνια για την αναβάθμιση και επέκτασή τους.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου εγκρίθηκαν οι όροι για της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του Κέντρου Αντισφαίρισης αλλά και έκτασης 5.500τ.μ. περίπου στη βόρεια πλευρά του.

Όπως αποφασίστηκε η εκμετάλλευση θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη για συνολικά 25 χρόνια, με την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας να ορίζεται στο ποσό των 3.600,00 € ετησίως, αναπροσαρμοζόμενου κατ’ έτος, σε ποσοστό ίσο με το ύψος του ετήσιου πληθωρισμού (δείκτης Τιμών Καταναλωτή) όπως αυτός υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) μέχρι τη λήξη της συμβάσεως, πλέον χαρτοσήμου υπέρ του Δημοσίου 3,6%.

Το μίσθωμα είναι μειωμένο καθώς στους όρους της δημοπρασίας περιλαμβάνονται επενδύσεις ανακαίνισης και ανακατασκευής προϋπολογισμού 425.000 ευρώ με στόχο την αναβάθμιση της αθλητικής εγκατάστασης, προκειμένου αφενός να παρέχει στους αθλούμενους ποιοτικές υπηρεσίες, αφετέρου να συνδεθεί με τα υπόλοιπα αθλητικά κτίρια (κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο) της γύρω περιοχής.

Η έκταση των 5.500 τ.μ. θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος επέκτασης των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων και δημιουργίας νέων αθλητικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. «Επειδή πρόκειται για παλαιές και για μεγάλο διάστημα παραμελημένες εγκαταστάσεις, ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να καταθέσει μαζί με τα δικαιολογητικά και να υλοποιήσει ως μισθωτής συνοπτικό επενδυτικό σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ρητές δεσμεύσεις πλήρους ανακαίνισης και αναβάθμισης του μισθίου καθώς και μελέτη προϋπολογισμού του έργου», αναφέρεται στους όρους της δημοπρασίας.

Το προς δημοπρασία ακίνητο αποτελείται από το Κέντρο Αντισφαίρισης, που βρίσκεται στη Ν. Ιωνία, έχει εμβαδό 6.200, 00 τμ περίπου και περιλαμβάνει πέντε γήπεδα αντισφαίρισης (τένις) με επιφάνεια μοκέτας, κτιριακές εγκαταστάσεις (ντους, wc), αποδυτήρια, έναν χώρο κυλικείου-χώρος εστίασης και τη σε συνέχεια της βόρειας πλευράς του ως άνω Κέντρου Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας Βόλου έκταση εμβαδού 5.500,00 τμ περίπου.

Για να επαναλειτουργήσει ο Δήμος Βόλου ορίζει ότι θα πρέπει να γίνει «ριζική ανακατασκευή του Κέντρου Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας σε συνδυασμό με την ουσιαστική αξιοποίηση της διπλανής έκτασης, προκειμένου να δημιουργηθούν ευχάριστοι χώροι άθλησης για τους αθλούμενους και τους συμμετέχοντες στις δραστηριότητες».

Μεταξύ άλλων προβλέπονται νέα στέγη, νέες υποδομές, με περισσότερους χώρους αποδυτηρίων και αποχωρητηρίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο και κουζίνα, νέες ηλεκτρολογικές, υδραυλικές και αποχετευτικές εγκαταστάσεις, αλλαγή, ανακατασκευή ορόφων, κατασκευή νέας κουζίνας, γραφείου και μπαρ εξυπηρέτησης πελατών για να εξυπηρετηθεί το δυνατόν ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών στα πλαίσια πανελληνίων ή και πανευρωπαϊκών αγώνων.

Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται κατασκευή νέας περίφραξης περιμετρικά των γηπέδων tennis, διαμόρφωση εδάφους, νέος εξοπλισμός φωτισμού, τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.

Στα γήπεδα τένις θα πρέπει να αντικατασταθούν τα υφιστάμενα γήπεδα από νέα σύγχρονων ευρωπαϊκών προδιαγραφών ώστε να πραγματοποιούνται διεθνείς αγώνες και στο οικόπεδο του βορείου τμήματος θα κατασκευαστούν 4 επιπλέον γήπεδα (2 κλειστά και 2 τύπου padel).

Τέλος προβλέπεται κατασκευή και επίπλωση πιστοποιημένου παιδότοπου για την εκγύμναση και αναψυχή μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με τους όρους που ενέκρινε η οικονομική επιτροπή η επένδυση θα πρέπει να γίνει σε δύο φάσεις: κατά τα δύο πρώτα χρόνια να γίνει διαμόρφωση και ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, αποδυτηρίων, καφέ – εστιατορίου και περιβάλλοντος χώρου και τα επόμενα τρία να δρομολογηθεί η αξιοποίηση της βόρειας έκτασης με τη δημιουργία των νέων γηπέδων, πισίνας και παιδικής χαράς.

Αγονη η δημοπρασία για το πάρκινγκ Φιλελλήνων

Την ίδια ώρα πάντως που αναζητείται επενδυτής για το Κέντρο Αντισφαίρισης, άγονη βγήκε η δημοπρασία για την εκμίσθωση του πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων.

Κανείς δεν κατέθεσε προσφορά με αποτέλεσμα η διαδικασία να κριθεί άγονη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου