ΤΟΠΙΚΑ

Γυναίκες και Περιβάλλον

γυναίκες-και-περιβάλλον-851206

Η ανάγκη να ληφθούν μέτρα που θα προστατεύουν το περιβάλλον και θα κάνουν τη ζωή στην πόλη πιο ανθρώπινη επισημάνθηκε με ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Τοπικό Παράρτημα Βόλου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του γυναικείου κινήματος για θέματα όπως το Περιβάλλον.
Το θέμα της συζήτησης- εκδήλωσης ήταν «Αγαπάμε την Πόλη μας; Προστατεύουμε το περιβάλλον;» με κεντρικό ομιλητή τον Αντινομάρχη Μαγνησίας κ. Νίκο Ντίτορα.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός, ενώ ο διάλογος που ακολούθησε μεταξύ των μελών ανέδειξε όλες τις παραμέτρους των επιπτώσεων που έχει η ρύπανση του περιβάλλοντος στην καθημερινότητά μας ,ενώ από όλους επισημάνθηκε η ανάγκη συγκρότησης μετώπου από όλους τους τοπικούς φορείς προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και στο επίπεδο της λήψης μέτρων στην κατεύθυνση “ο ρυπαίνων πληρώνει”.
Ο κ. Νίκος Ντίτορας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η νέα Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προκειμένου να “θωρακίσει” το περιβάλλον και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα ειδικά στον τομέα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που τα τελευταία χρόνια έχουν οξυνθεί στην περιοχή μας.
Έγινε διεξοδική συζήτηση για το πλαίσιο που έχει θέσει η ΝΑΜ και αφορά στις τοπικές βιομηχανίες που θα πρέπει διαρκώς να συμμορφώνονται στις κοινοτικές οδηγίες ώστε να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και στις άλλες πηγές ρύπανσης και τα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν.
Το Τοπικό Παράρτημα της ΕΓΕ στο Βόλο με την εκδήλωση αυτή “έκλεισε” έναν κύκλο εκδηλώσεων της φετινής χρονιάς, ενώ όπως τόνισε η πρόεδρος κ. Ελένη Μαλικέντζου το θέμα που επιλέχτηκε δεν ήταν τυχαίο, καθώς το περιβάλλον, σύμφωνα και με όλες τις έρευνες αποτελεί πλέον ένα από τα ζητήματα που οι πολίτες θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα προβληματισμού. Πολλώ δε μάλλον στην περιοχή μας όπου τα προβλήματα είναι υπαρκτά και έχει καταστεί σαφές ότι οι όποιες πρωτοβουλίες έπρεπε ήδη να έχουν πάρει “σάρκα και οστά” χθες.
Αυτό που ωστόσο αναγνωρίστηκε μέσα από τη συζήτηση που έγινε προχθές είναι ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία κινητοποίηση όλων των αρμοδίων φορέων η οποία ωστόσο – και αυτό επισημάνθηκε κατά κόρον- θα πρέπει να έχει συνέχεια σε επίπεδο πλέον μέτρων και όχι απλά διαπιστώσεων.
Στην εκδήλωση απέστειλε χαιρετισμό που διαβάστηκε στα μέλη η πρώην Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, βουλευτής Μαγνησίας και μέλος της ΕΓΕ Ροδούλα Ζήση, ενώ επίσης παραβρέθηκαν το Δ.Σ του Τοπικού Παραρτήματος, πολλά μέλη της ΕΓΕ, οι αντινομάρχες κ.κ. Εύη Αδαμάκη που είναι και μέλος του Πανελλήνιου Δ.Σ της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, και οι κ.κ. Νατάσα Οικονόμου και Ντία Βουβαλούδη καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής κ. Κώστα Καρτάλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου